psykologiset romaanit

Valkoinen Toyota vei vaimoni

Teoksen nimi: 

Valkoinen Toyota vei vaimoni

Valkoinen Toyta vei vaimoni on kirja, missä vaimon vie valkoinen Toyota, sairaalaan. Se on niin kova paikka, että mies joutuu itsekin sairaalaan. Siellä alkaa mennyt elämä juoksemaan filminauhan omaisesti. Mies, kirjan päähenkilö, on Skiftesvik itse, joka muistelee kaikkea tapahtunutta lapsuudesta nykyhetkeen. Tämän kirjan kuuntelin äänikirjana, jonka lukijana on Jukka Pitkänen.

Aiheet: 

Sotaorvon kehitystarina

Teoksen nimi: 

Hiljaisuus

Katariina Suuren jälkeen Laila Hirvisaari on vaihtanut tyystin uuden kirjansa näkökulmaa ja aihetta. Sen verran toki yhteistä on, että päähenkilö on nainen, tällä kertaa alaluokkalainen tyttö.

Inga on sotaorpo, joka elää isovanhempiensa kanssa 1940-luvun jälkipuoliskolla maalaiskylässä. Hän kantaa sekä fyysistä vaivaa että henkistä taakkaa. Lisäksi häntä kiusataan koulussa ja kylällä. Inga on mennyt niin lukkoon, että hän ei puhu, vaan hoitaa vähäiset asiansa kirjoittamalla.

Aiheet: 

Italialainen ulsteri

Teoksen nimi: 

Italialainen ulsteri

Italialainen ulsteri oli kyllä erittäin mieluinen yllätys minulle. Sain siitä vinkin ja onneksi otin vinkistä vaarin, koska se todella kannatti. Kirja todella oli ulsteri, jonka sisään 1960-luvun maaseudun tapahtumiin kääriydyin.

Kirjan minä on pieni poika, alussa vain kuusivuotias, jonka näkökulmasta kaikki nähdään ja koetaan. Tarina on puhuen kerrottu, joten senkin takia se tuntuu niin tarinalta, jota on mukava lukea.

Aiheet: 

Sydämenlyönneissä ikuisuus

Teoksen nimi: 

Sydämenlyönneissä ikuisuus

"Minä puhun rakkaudesta, joka palauttaa sokeille näön. Rakkaudesta, joka on pelkoa väkevämpi. Puhun rakkaudesta, joka tuo tarkoituksen elämään, joka uhmaa rapistumisen luonnonlakia, joka saa meidät kukoistamaan, joka ei tunne rajoja. Puhun siitä, kuinka ihmisen henki voittaa itsekkyyden ja kuoleman."

Aiheet: 

Värittömän miehen matkassa

Teoksen nimi: 

Värittömän miehen vaellusvuodet

Japanilainen mies Tsukuru on nuorena kuulunut tiiviiseen viiden lukiolaisen kaveriporukkaan. Kolmen pojan ja kahden tytön yhteisössä on vallinnut syvä yhteenkuuluvuus, luottamus ja harmonia. Kahden yliopistovuoden jälkeen ystävät kuitenkin hylkäävät Tsukurun ilman selityksiä tai yhteydenottoa. Tämä jättää väkisinkin jälkensä nuorukaiseen.

16 vuotta myöhemmin Tsukurun naisystävä kannustaa tätä ottamaan selvää, miksi ystävät käänsivät selkänsä. Tsukuru lähtee tapaamaan kavereitaan, jopa sitä tyttöä, joka on muuttanut Suomeen. Asiat alkavat selvitä…

Aiheet: 

Risteyksessä näkee moneen suuntaan

Teoksen nimi: 

Neljäntienristeys

Neljäntienristeys on Tommi Kinnusen esikoisteos, joka heti ilmestyttyään sai paljon kiitosta, ja pokkasi vuoden sisään useita palkintoja sekä ehdokkuuksia palkinnonsaajaksi. Jo näin laaja huomion herättäminen on riittävä syy tutustua tähän kirjaan ja muodostaa siitä oma mielipide.

Aiheet: 

Kääntöpuolella lapsuus

Teoksen nimi: 

Kääntöpuolella lapsuus

Kääntöpuolella lapsuus on kirja, joka ottaa ja ravistelee. Se on kertomus Kaijasta, joka on sosiaalityöntekijä keskisuuren suomalaisen kaupungin poliisilaitoksella. Hän on se, joka hälytetään mukaan, kun on kysymys tapauksista, joissa on alaikäisiä lapsia.

Aiheet: 

Henkireikä

Teoksen nimi: 

Henkireikä

Kari Hotakaisen Henkireikä on ihan oikeasti henkireikä! Olin niin sen valloissa, että olisin halunnut lukea sitä aina vaan, joka ikinen päivä, sillä makustellen, henkeni pitimiksi.

Kirjan henkilöillä ei ole nimiä. On poliisi, suntio ja parturikampaaja. Nimistä viis, niitä ei tarvita, sillä niin hyvin selviää, millasista tyypeistä on kysymys. Oudoista aluksi, mutta kun paremmin tutustuu, niin jokaisessa löytyy jotain tuttua. Yhteistä heille on sekakuoro, jonne he ovat menneet kukin omista syistään. Näiden tyyppien mielen liikkeet ovat kuvattu ihan uskomattoman hyvin.

Aiheet: 

Rankka lapsuus vaikeuttaa elämää aikuisena

Teoksen nimi: 

Lintu pieni

Romaani tapahtuu kahdessa ajassa ja paikassa: yhtäällä ollaan päähenkilö Doran lapsuudessa, viipurilaisessa huvilassa vuonna 1944, kun puna-armeija on valtaamassa kaupunkia. Toisaalla Dora on nuori aikuinen, tuore rouva Helsingissä vuonna 1953. Kirjan rakenteessa mennyt ja nykyisyys vuorottelevat, ja menneisyys vähän kerrallaan selittää nykyaikaa.

Aiheet: 

Kun ihminen ja metsä ovat yhtä

Teoksen nimi: 

Kultarinta

Kultarinta, niin kuin moni muu vuoden 2014 Finlandia-palkintoehdokas, on hitaan lukemisen ystäville tehty kirja. Jos alussa tuntuu, ettei se heti aukea tai juoni pääse vauhtiin, kannattaa pinnistellä eteenpäin.

 Nimittäin Anni Kytömäen esikoisteos on hieno kuvaus ihmisistä ja luonnosta. Se sijoittuu 1900-luvun alkuvuosikymmenille, ja kertoo yhden pienen perheen tarinan. Samalla sivutaan ajan yhteiskuntaelämää, mikä tuo virkistävää vivahdetta kirjaan.

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - psykologiset romaanit