psykologia

Minä ja 16 muuta minää

Teoksen nimi: 

Minä ja 16 muuta minää

Tartuin tähän kirjaan koska olen kiinnostunut dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä. Sain kuitenkin pettyä. Tarinassa ei varsinaisesti ole mitään valittamista, kirjan laatu on kuitenkin jotakin kammottavaa. Huomaa että kyse on omakustanteesta. Rivitys ja tavutus on mitä sattuu, kielioppi ei ole oikein kunnossa, kirjoitusvirheitä vilisee ja yksi lause on puoliksi eri fonttia. Eikö tätä nyt olisi voinut edes lukea läpi ennen julkaisua. Jos näistä pääsee yli niin kirja on ihan luettava ja suosittelen sitä aiheesta syystä tai toisesta kiinnostuneille.

Aiheet: 

Pimeän poika

Teoksen nimi: 

Pimeän poika

Pimeän poika on yhdysvaltalaisen Dave Pelzerin omaelämänkerrallinen teos joka perustuu kolmeen englanninkieliseen alkuteokseen; The Child Called It, The Lost Boy ja A Man Named Dave. Kukin osa kertoo tietystä ajankohdasta kirjailijan elämässä, suomennoksessa ne on yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi. Englanninkielinen yhteisnide on nimeltään My Story ja se oli Yhdysvaltojen bestseller listalla yli kaksi vuotta.

Aiheet: 

Optimismi ei ole toiveajattelua

Teoksen nimi: 

Mitä optimisteilta voi oppia

Voiko optimismia oppia ja mitä se on? Miksi? Tämän kirjan mukaan optimistiksi voi oppia, optimismi on toimintaa ja optimistit ovat onnellisempia, terveempiä, elävät pitempään, selviävät ongelmista helpommin ja saavat usein parempaa palkkaa. Tässä lienee joitakin tavoiteltavia asioita.

Aiheet: 

Värit havaintojen maailmassa

Teoksen nimi: 

Värit havaintojen maailmassa

Taideteollisen korkeakoulun lehtorin ja taidemaalari Harald Arnkilin oppikirjaksi kirjoitettu kirja on perusteellisin suomeksi väreistä julkaistu teos. Kirjassa on monta näkökulmaa väreihin, mm. värien näkeminen, värijärjestelmät, maiseman värit ja rakennetun tilan värit. Kirja on myös visuaalisesti houkutteleva ja mielenkiintoista luettavaa tai selailtavaa kaikille väreistä kiinnostuneille.

Aiheet: 

Tilaa syöte RSS - psykologia