nuorten aikuisten kirjat

Pehmolelutyttö

Teoksen nimi: 

Pehmolelutyttö

Jukka Behmin teos Pehmolelutyttö on melkoisen ravisteleva kuvaus nuoren tytön maailmasta, jossa herääminen seksuaalisuuteen tapahtuu tavalla, joka ei olisi se paras ja suotavin. Kirja voitti WSOY:n nuortenromaanikirjoituskilpailun nimimerkillä Jenny-96 ja nyt se on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas, enkä ihmettele yhtään.

Aiheet: 

Ansassa

Teoksen nimi: 

Ansassa

Jade ja Susette ystävineen ovat selvinneet kuolemanaallosta, joka surmasi suurimman osan ihmisistä ja teki osasta taas tunteettomia ja mielipuolisia tappajia. Ystävykset ovat tehneet tukikohdan itselleen Toivolaan, Oliverin isoäidin kotitaloon, joka sijaitsee maaseudulla, kaukana kaikesta.

Aiheet: 

Onko kaikkien pakko tulla kaapista?

Teoksen nimi: 

Minä, Simon, Homo Sapiens

16-vuotias Simon on joutunut pahaan paikkaan. Pikkuinen unohdus vain, ja hänen salainen romanttinen sähköpostikirjeenvaihtonsa paljastuu eräälle luokkakaverille, Martinille. Eihän siinä muuten kai mitään kovin noloa olisi, mutta kun tämä salainen netti-ihastus on poika eikä kumpikaan heistä ole vielä valmis tulemaan kaapista ulos. Ja itse asiassa Simon ei edes tiedä kirjeenvaihtokaveristaan muuta, kuin että hän käy samaa lukiota kuin hän ja käyttää nimimerkkiä Blue...

Aiheet: 

Langennut

Teoksen nimi: 

Langennut

Lucinda Price ei itse oikein tiedä, mitä sinä yönä lopulta tapahtui. Hän oli bileissä, ja ihana Trevor oli vetänyt hänet muiden luota syrjemmälle, he olivat kävelleet käsi kädessä ja suudelleet… Ja sitten Trevorin silmät olivat muuttuneet kauhusta valkoisiksi ja koko paikka oli roihahtanut liekkeihin. Luce itse selvisi, mutta Trevor ei. Se oli kauheaa, eikä asiaa helpottanut ainakaan se, että kaikki syyttivät Lucea murhapolttajaksi.

Aiheet: 

DIMILY - rakastan : did I mention I love you?

Teoksen nimi: 

DIMILY - rakastan : did I mention I love you?

Olipa kerran 16-vuotias tyttö, joka sai kesäksi kutsun isän uuden perheen luo Kaliforniaan. Olipa kerran myös isän uuden vaimon mystinen ja vaarallisen komea 17-vuotias poika, johon tyttö rakastui. Kuulostaako kliseiseltä? Sitä DIMILY-trilogian ensimmäinen osa eli Rakastan ei onneksi ole. Useita kertoja nähdystä alkuasetelmasta huolimatta tarina onnistuu yllättämään ja pitämään otteessaan niin, että lukija jää väistämättä odottamaan trilogian seuraavia osia.

Aiheet: 

Girl Online, menossa offline

Teoksen nimi: 

Girl Online

Sosiaalisesta mediasta on viime vuosina tullut yhä merkittävämpi osa nuorten elämää. Sosiaalinen status määräytyy tykkäyksien, seuraajien ja Voguen kansikuvaksi kelpaavien selfien lukumäärällä, ja mikä pahinta, jokainen postattu riman ylitys tai alitus on lähes kaikkien nähtävillä. Paineet ovat kovat ja omana itsenään oleminen useimmille mahdotonta. Onneksi internetin ihmeellinen maailma suo kuitenkin siihenkin mahdollisuuden: blogin pitämisestä nimettömänä on tullut yhä suositumpi keino jakaa syvimpiä ajatuksiaan tahraamatta silti imagoaan Twitterin, facebookin, Instagramin ym.

Aiheet: 

Kadonnut : Audrey

Teoksen nimi: 

Kadonnut : Audrey

Iki-ihana chick lit -kirjailija Sophie Kinsella yllättää julkaistessaan ensimmäisen nuorille suunnatun kirjansa. Kadonnut: Audrey -kirja kertoo luonnollisesti tytöstä nimeltä Audrey, joka koulukiusaamisen vuoksi on kärsii ahdistuneisuushäiriöstä ja pysyttelee kotona käyden ainoastaan terapiassa. Kuvioon tulee mukaan kuitenkin isoveljen kaveri, joka onnistuu pikkuhiljaa särkemään Audreyn kovettuneen kuoren.

Aiheet: 

Arvoitus nimeltä Margo

Teoksen nimi: 

Arvoitus nimeltä Margo

John Greenin suomeksi julkaistujen teosten sarjassa kolmantena ilmestynyt  Arvoitus nimeltä Margo nostaa estradille Q:ksi kutsutun Quentinin, joka on koko ikänsä ollut rakastunut naapurissa asuvaan Margoon. Lapsuuden ystävät ovat kuitenkin ajautuneet lukion nokkimisjärjestyksessä eri kasteihin, ja nörttiyteen taipuvaisen Quentinin osaksi on jäänyt ihailla häikäisevää ja hieman sekopäisistä tempauksistaan tunnettua Margoa vain kaukaa. Asetelma muuttuu eräänä tavallisena iltana Margon ilmaantuessa ninja-asussa Quentinin ikkunalle ja kutsuessa pojan mukaansa öiselle kostoretkelle.

Aiheet: 

Ihon alaiset

Teoksen nimi: 

Ihon alaiset

Nukkekasvot, keijukorvat tai kenties iirisvärjäys… Tai ehkä jotain enemmän. Vain oma mielikuvitus ja raha rajoittavat esteettisen kirurgian mahdollisuuksia. Kehon muokkaukset ovat arkipäivää niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Luonnolliset kasvot ja vartalo ovat jo harvinaista, ja eikä välttämättä hyvässä mielessä…

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - nuorten aikuisten kirjat