muistelmat

Saa siinä monena olla

Teoksen nimi: 

Saa siinä monena olla

Eeva Litmanen on tuttu televisiosta, niin Kotikadusta kuin hupiohjelmistakin, sillä kukapa ei muistaisi Iltalypsyä ja Velipuolikuuta, siis me vähän vanhempi väki. Tunnetuin elokuva on Rakkaudella Maire, josta Eeva Litmanen sai Jussi-patsaan vuonna 2000.

Tässä elämäkerrassa Eeva Litmanen kertoo lapsuudestaan, vanhemmistaan ja sisaruksistaan Lappeenrannassa. Vanhempien avioero ei ollut helppo ja äiti purki tunteita lapsiinsa. Eeva ei oikein koskaan oppinut tuntemaan vanhempiaan ja se tulee hyvin esille tässä kirjassa.

Aiheet: 

Pilkkuun asti

Teoksen nimi: 

Pilkkuun asti : baarimestarin muistelmat

Pilkkuun asti! Juurikin niin! Antto Terras on verbaalisesti sellainen henkilö, jota jaksaa ja jaksaa… Stockmannin myymäläetsivä on tullut kaapista! Hän on tehnyt muutakin, kuin vahtinut varkaita! No, kyllä! Minulle Pilkkuun asti oli äärimmäisen herkullista luettavaa.

Kirja kertoo Vantaan Tikkurilan ravintola Calypson tarinan, jossa Antto Terras on ollut mukana suhteellisen merkittävässä roolissa. Kirja sopii todella monille:

Aiheet: 

Salakahvilla Pohjois-Koreassa

Teoksen nimi: 

Salakahvilla Pohjois-Koreassa

Salakahvilla Pohjois-Koreassa on varsinaista seikkailukirjagenreä. Kehitysaputyöntekijä Markku Toimela matkaa Pohjois-Koreaan kaikista köyhimpien joukkoon apua antamaan. Siellä jaetaan ruokaa ja rakennetaan, viljellään perunaa ja ollaan ihmisiksi.

Kaj Aalto on kirjannut Markun tarinat ylös suorastaan henkeä salpaavasti. Uskomattomia tapahtumia, kommelluksia, haavereita ja kohtaamisia on koko kirja täynnä. Markun luja usko Jumalaan ja aivan käsittämätön huumori ovat ne aseet, joilla siinä viidakossa luodaan toivoa ja ihmisille apua.

Aiheet: 

Rakas Emmi

Teoksen nimi: 

Rakas Emmi

Joskus tuntuu hyvältä tarttua kirjaan, joka ei ole ihan uutuus, eikä muutenkaan tätä päivää. Niinpä aloin lukea Outi Pakkasen kirjoittamaa kirjaa Emmi Jurkasta. Vanhojen kotimaisten elokuvien tykkääjänä teatterisuvut on tuttuja, mutta aina on mielenkiintoista lukea lisää.

Emmi Tuomi oli näyttelijä nuoresta asti. Jo hänen puoleltaan tuli näyttelijöitä, Tuomia piisasi. Kun Eino Jurkka otti Emmin, alkoi syntyä Jurkan sukua. Eino ja Emmi olivat henkeen ja vereen teatterintekijöitä. Kaikki elämä kulki sen mukaan, mitä teatterissa tapahtui.

Aiheet: 

Valamon ystäviä

Teoksen nimi: 

Valamon ystäviä

Valamon ystäviä on tässä kirjassa kaksitoista. Metropoliitta Panteleimon on esitellyt heidät meille tässä kauniissa pikkukirjassa. Pääosin heidät on kerrottu kirjeenvaihdon myötä. Silloin aikoinaan, kun osattiin vielä kirjeitä kirjoitella.

Muutamalla sanalla esittelen heidät:

Is√§ Lauri ‚Äď Jyv√§skyl√§n ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra. H√§nen kirjeit√§√§n on julkaistu muuallakin kuin t√§ss√§ kirjassa.

Karjalansiirtolainen Pekka Ahosuo ‚Äď jonka √§iti oli rukoillessaan luvannut luostarille.

√Ąiti Antonia ‚Äď nunna Lintulasta, aina hymy huulilla.

Aiheet: 

Elämäni ja isänmaani

Teoksen nimi: 

Elämäni ja isänmaani

Elämäni ja isänmaani on oikea nimi tälle kirjalle. Lenita Airisto todella kertoo siinä elämästään ja siitä millaista työtä hän on Suomen, isänmaansa hyväksi tehnyt.

Lenita Airisto on nimi ja henkilö, joka ei voi jättää ketään kylmäksi. Lenita on nainen, joka on kaunis ja älykäs. Vanha juttu on se, että jos on kaunis, ei voi olla viisas. Onneksi se kumotaan tässä kirjassa niin hienosti, että se on täydellinen kympin kaato.

Aiheet: 

Kotirintaman lapset

Teoksen nimi: 

Kotirintaman lapset

Kotirintaman lapset on mielenkiintoinen kokoelma tarinoita, joissa jokaisessa pääsee lapsi ääneen.Tässä tapauksessa lapset ovat jo aikuisia ja muistelevat aikaa, kun olivat lapsia. Kirjoittajia yhdistää sodan aikana koettu lapsuus.

Jokainen koki sodan eri lailla: kuka pelkäsi, kuka ei osannut pelätä. Osa eli maalla, osa kaupungissa. Kaupunkilaislapsia lähetettiin maalle turvaan tai sotalapsiksi naapurimaihin. Moni muistaa sen tunnelman, kun tuli ilmahälytys ja oli riennettävä suojaan.

Aiheet: 

Seksiä museossa

Teoksen nimi: 

Seksiä museossa : merkillinen urani New Yorkin rohkeimmassa museossa

Nyt kaikki museoon, ainakin kirjan puitteissa. Seksiä museossa on vauhdikas ja hauska kirja siitä, millaista on työskennellä museossa, jossa tuodaan esille seksiä kautta aikojen.

Sarah Forbes kertoo alusta asti siitä, kun aloittaa museossa, jonka aihealue on seksi. Miten hän innostuu aiheesta ja sinne järjestettävistä näyttelyistä. Museossa työskentelevän ihmisen työpanos tulee hyvin esille, se ei ole mitään helppoa vaan todella tarkkaa työtä.

Aiheet: 

Minun Valamoni

Teoksen nimi: 

Minun Valamoni

Minun Valamoni! Tämä kaunis kirja kertoo monta tarinaa siitä, miten Valamon voi nähdä ja kokea. Jokaisella on se oma Valamo.

Kirjaan on koottu niin itse kirjoitettuja kuin haastateltujakin ja se tekee kirjasta moninaisen. On tuttuja ihmisiä julkisuudesta, joille Valamo on tullut tärkeäksi. On henkilökuntaa ja sivareita. Nuoria ja vanhempia, jopa edesmenneitä. On tarinoita,jotka ovat muistoja menneiltä vuosilta ja osa on ihan tätä päivää.

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - muistelmat