jännityskirjallisuus

Palm Beach Finland

Teoksen nimi: 

Palm Beach Finland

Palm Beach Finland on lomakylä jossain päin Suomea, meren rannalla. Omistaja vaikuttaa heti aluksi sellaiselta nilkiltä, että hänen touhuissaan ei hyvä heilu.

Olivia Koski on nainen, joka on juuri muuttanut seudulle, taloon, jonka on perinyt isältään. Työskentelee lomakylässä rantavahtina. Ei kuitenkaan saa olla rauhassa, koska hänen talossaan tapahtuu murha ja sen jälkeen kaikkea muutakin perin kummallista.

Aiheet: 

Vasen ranta

Teoksen nimi: 

Vasen ranta

Tuomas Vimma kuuluu lempikirjailijoihini, koska hän kykenee aina yllättämään ja kieli on juuri sitä, mitä sielu ja mieli kaipaavat. Älykästä, omintakeista ja sellaista nautittavaa.

Kun hänen vaimonsa pääsi opiskelemaan Pariisiin, herra lähti mukaan. Aluksi olisi voinut kuvitella, että vain koiraa ulkoiluttamaan ja juustoja maistelemaan, mutta hah, olisihan se pitänyt arvata, mitä se poikii! Ihan mieletön opus – Vasen ranta.

Aiheet: 

Nelisormi

Teoksen nimi: 

Nelisormi

Jälleen oli ilo tavata Kit Karisma, karismaattinen yksityisetsivä. Tällä kertaa hän saa ratkottavakseen kiperän pulman, sillä asiakkaaksi tulee mies, joka ei tiedä kuka on. Miehellä on rahaa ja valokuva, siinä kaikki, ja niin, muistaahan hän suunnilleen paikan, josta ”heräsi”.

Aiheet: 

Tappajan valta

Kansikuva

Teoksen nimi: 

Tappajan valta

Vantaalla olevalla huoltoasemalla on ammuttu seitsemän ihmistä. Ihan kamala paikka ja se olisi ratkaistava pian, sillä tilanne on kauhua kylvävä.

Rikoskomissario Sulo Naskali saa tehtäväkseen alkaa selvittää tapausta, vaikka on juuri ollut häpäistynä asiasta, josta poliisi ei saisi olla. Hänen vanha ystävänsä Toni ”Tonic” Nielsen on paljastunut sarjamurhaajaksi. Hän tosin ei voi nyt olla syyllinen, koska hän istuu linnassa. Sen sijaan toimittaja Make Sarkala on tehnyt Tonista kirjan. Vaikka Sarkala ei ole kirjastaan millään lailla ylpeä, se hiertää Naskalin ja Sarkalan välejä.

Aiheet: 

Kun eilinen oli toinen

Teoksen nimi: 

Kun eilinen oli toinen

Johanna Tuomola esitteli meille jo aiemmassa kirjassaan Valheiden vangit yksityisetsivä Julia Takalon. Julia on entinen poliisi, joka nyt pitää ammatiaan yllä isoäitinsä Anniinan kanssa. Anniina hoitaa paperityöt ja Julia käytännön. Julia sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja on nyt toipumassa siitä, mihin edellisessä kirjassa jouduttiin. Niin kuin yleensä, yksityisetsivät saavat työkseen kyttäillä aviorikoksia, joten oli ihan piristävää, kun hänet palkattiin Villa Santalaan, jossa tapahtuu kummia.

Aiheet: 

The Cruelty : nyt olet yksin

Teoksen nimi: 

The Cruelty : nyt olet yksin

17-vuotias Gwendolyn on tottunut matkustelemaan ympäri maailmaa ja muuttamaan maasta toiseen diblomaatti-isänsä työn takia. Tällä hetkellä Gwendolyn asuu isänsä kanssa New Yorkissa ja käy hienostelevaa Dantonin yksityiskoulua. Gwen onkin varsin nopeasti ehtinyt ajautua napit vastakkain koulun suosituimpien oppilaiden kanssa!

Aiheet: 

Synkän metsän siimeksessä

Teoksen nimi: 

Synkän metsän siimeksessä

Kun Nora saa kutsun lapsuudenystävänsä polttareihin, hän on vähintäänkin ihmeissään, eiväthän he ole olleet missän tekemisissä sitten teinivuosien. Ajatus Claresta herättää kipeitä muistoja, mutta toisaalta välien paikkaaminen parhaaseen ystävään houkuttelee... ja niin Nora päätyy polttariporukan kanssa mökille keskelle metsää. Vähitellen tilanne mökillä alkaa kiristyä, vanhat salaisuudet paljastua, eikä mikään tunnu enää olevan kohdillaan. Kun Nora sitten herää sairaalasta muistinsa menettäneenä, hän joutuu epäilemään myös itseään. Kuka on kuollut? Miksi hänen huonettaan vartioi poliisi?

Aiheet: 

Ansassa

Teoksen nimi: 

Ansassa

Jade ja Susette ystävineen ovat selvinneet kuolemanaallosta, joka surmasi suurimman osan ihmisistä ja teki osasta taas tunteettomia ja mielipuolisia tappajia. Ystävykset ovat tehneet tukikohdan itselleen Toivolaan, Oliverin isoäidin kotitaloon, joka sijaitsee maaseudulla, kaukana kaikesta.

Aiheet: 

Murha seitsemännellä luokalla

Teoksen nimi: 

Poika :murha seitsemännellä luokalla

Hege aloittaa yläasteen kuuluisassa huippukoulussa Klykissä, eli Helsingin Klassisessa Yhtenäiskoulussa.  Samalla Hege kuulee ensi kertaa Teemu Vallasta. Pojasta, joka kuoli insuliinin yliannostukseen kesälomalla koulun opettajien perinteisellä mökkiretkellä. Kuolemaa pidettiin ikävänä tapaturmana, eikä sitä tutkittu sen enempää.

Hegeä alkaa pian epäilyttää, oliko Teemun kuoleman takana sittenkin jotain muuta? Myös Teemun paras ystävä Elia, joka myöskin oli mukana kyseisellä retkellä, alkaa epäillä asiaa. Yhdessä nuoret alkavat vaivihkaa tutkia tapausta…

Aiheet: 

Kasvuaikaa

Teoksen nimi: 

Kasvuaikaa

Kasvuaikaa käynnistyy heti kättelyssä hyvin. Henkilöt esitellään niin, että he alkavat kiinnostaa. Poliisien keskuudessa lentää sarkastinen läppä ja pian tulee herra Ollikainen, joka tekee katoamisilmoituksen naapuristaan Paulasta. Mikä tekee Paulan katoamisesta mielenkiintoisen, on se, miten hänen miehensä on kysellyt vinkkejä Facebookissa vaimon tappamiseen?!

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - jännityskirjallisuus