huumori

Herranen aika

Teoksen nimi: 

Herranen aika

Herranen aika on ihana, hauska ja jossain määrin lohdullinen kirja. Luin sen ensimmäisen kerran jo 1980-luvulla ja mieleen jäi, että miten oli mukavan oloinen kirja.

Nyt otin sen uudelleen, äänikirjaversiona ja edelleen se lunasti paikkansa. Yhtään ei haitannut, että kirja on kirjoitettu ajat sitten ja kertoo ajallisesti 1970-luvusta. Lukijana on Veikko Honkanen.

Aiheet: 

Jallun toinen autokirja

Teoksen nimi: 

Jallun toinen autokirja

Jari Nenonen tunnetaan muun muassa Jallun pakinoista, oikee ratiosta. Hemmetinmoinen huumoriheppu Haminasta, joka kustantaa itse kirjansa, joissa lukee ‚ÄĚKirjoittaja ei ole Kirjailijaliiton j√§sen.‚ÄĚ Ihan sama, onko tai ei, niin lukijoita piisaa.

Nyt käsissäni oli Jallun toinen autokirja. Loistavaa settiä kaikille, jotka tykkäävät autoista ja huumorista. Muille en suosittele.

Aiheet: 

Asevelipuolet

Teoksen nimi: 

Asevelipuolet

Asevelipuolet ‚Äď Suomi ja Saksa! T√§m√§ leppoisa kirja valottaa hyvin sit√§, mit√§ on tai ei ole Suomen ja Saksan v√§lill√§.

Meidän oma maahanmuuttajamme, nykyisin Suomen(kin) kansalainen, Roman Schatz on elänyt Suomessa jo niin kauan, että alkaa vaikuttaa enemmän suomalaiselta kuin me alkuperäiset. Sinänsä ihan hemmetin hauskaa, sillä kun lukee hänen kirjojaan, niin oppii paljon saksalaisista, mutta myös meistä suomalaisista.

Aiheet: 

Aunen ketjureaktio

Kansikuva

Teoksen nimi: 

Aunen ketjureaktio

Aunen ketjureaktio on hupaisa kirja Matista, Petterist√§ ja Aunesta, joka on Matin iso√§iti. Matti oli alunperin pit√§nyt puheen ‚ÄĚruskeasta taloudesta‚ÄĚ insin√∂√∂rip√§ivill√§. Siit√§ se sitten vaan jotenkin l√§hti, uusi talousoppi. Petteri opiskelee Harvardissa, mutta nyt on loma ja pojat viett√§v√§t sit√§ m√∂kill√§, jonka naapurissa asuu Aune.

Aiheet: 

Rajanaapuri

Teoksen nimi: 

Rajanaapuri

Naapurit ovat hyvä aihe, sillä jokaisella on naapuri ja jonkinlainen käsitys hänestä. Yleensä nousee tapetille se, että naapuri on ihan sietämätön.

Roope Lipasti on lähtenyt kuvaamaan naapuria yksinäisen miehen näkövinkkelistä. Mies on historian opettaja ja kesälomalla. Kun tarina etenee, selviää sekin, miksi hän on yksin. Hän on leski.

Aiheet: 

Hola!:n takaa!

Teoksen nimi: 

Hola!:n takaa!

Hola!:n takaa on taas lupsakka kokoelma Juha Vuorisen kolumneja. Kun Pappa Vuorinen tykittää Andalusiasta, tulee hyviä osumia. Meikäläinen otti koppeja niin, että olin ihan tikahtua.

Tästä opuksesta tulee hyvin ilmi, mitä kirjailija Vuorinen on mieltä muun muassa USA:n presidentistä ja tarinoi aiheesta hyvinkin siihen tyyliin, mitä mieltä valtaosa ihmisistä on. Juha ei paasaa, vaan laukoo totuuksia ja sellaisella huumorilla, että tupeet liehuu.

Aiheet: 

Kesä kasiysi

Teoksen nimi: 

Kesä kasiysi

Kati on kirjastoauton kuljettaja, joka työskentelee kirjastoautossa työkaverinsa Mikan kanssa. Kati on sinkku, mutta enemmän häntä huolettaa se, että Mikalla ei ole ketään. Niinpä hän sitten yrittää jos vaikka millä keinoin saada Mikalle naista.

Elet√§√§n vuotta 1989 ja kes√§√§. Se tulee ilmi kaikin tavoin. Biisit, joita Kati kuuntelee, miten ihmiset pukeutuvat ja muutenkin ajankuva on mit√§ mainioin. Lukijalle, jolla on sopivasti ik√§√§, tulee hyvin mieleen kaikkea, kun kirjassa menn√§√§n eteenp√§in. Puhelimen ‚Äúp√§ivyst√§minen‚ÄĚ her√§tt√§√§ kyll√§ hilpeytt√§ nykyajan ihmiselle.

Aiheet: 

Matkamies maan

Teoksen nimi: 

Matkamies maan

Matkamies maan on kyllä niin runsas ja täyteläinen opus, että sen parissa ei tule ikävä. Sitä makustelee pitkään sen jälkeenkin, kun kirja on jo luettu.

Henkilöitä piisaa niin, että meinaa mennä sekaisin. Vaan millaisia henkilöitä?! Wau, kertakaikkisen erilaisia ja sellaisia persoonia, että oikein huimaa. Tykkäsin tavattomasti siitä, miten heidät esiteltiin. Aivan kuin olisin itse ollut siellä keskellä kylää tutustumassa heihin.

Aiheet: 

Dalí-Ihantala

Teoksen nimi: 

Dalí-Ihantala

Minun kappaleeni Juha Vuorisen Dalí-Ihantalasta on ihan hiirenkorvilla! Miksikö? No, kun se on ollut seuralaisenani lähes joka paikassa. Olen lukenut sitä niin monessa paikassa, ettei hajuakaan enää, kuinka monessa. Näppärä kirja ottaa aina mukaan laukkuun, sillä aina voi olla tilanteita, joissa tarvitaan kirjaa/lukemista. Pääasiassa olen lukenut tätä kirjaa kyllä vessassa, eikä sitä edes hävetä tunnustaa. Lyhyiden tarinoiden kannalta voi aina ajoissa lopettaa, juoni ei koukuta.

Aiheet: 

Monien tunteiden tarina

Teoksen nimi: 

Mies, joka rakasti järjestystä

Mies, joka rakasti järjestystä on ruotsalainen, ja Ruotsissa huippusuosittu romaani, josta on tehty myös näytelmä ja elokuva. Se on kirjailija ja toimittaja Fredrik Backmanin esikoisromaani.

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - huumori