fantasiakirjallisuus

Tässä tarinassa kirjat ovat täynnä taikaa.

Teoksen nimi: 

Kirjanoita

Helbyssä elämä on keskittynyt kehä kolmosen sisäpuolelle. Kaupunki on kuin Helsinki, mutta ei kuitenkaan. Täällä 17-vuotias Aura näkee välähdyksiä toisesta maailmasta. Katsoessaan näyteikkunasta omaa heijastustaan hän näkeekin takanaan kadun, jonka asioita ja ihmisiä ei ole olemassa. Tämä mysteeri alkaa aueta Auran tutustuttua kirjoihin täynnä taikaa sekä näitä varjeleviin noitiin. Mukana on tietenkin myös kiehtova Pyry omine salaisuuksineen.

Aiheet: 

Kudottujen kujien kaupunki

Teoksen nimi: 

Kudottujen kujien kaupunki

Nuori kutoja Eliana asuu Seittien Talossa, kutoo päivät ja valvoo yöt. Hän ei uskalla nukkua, sillä unennäkö voi tietää Painajan vierailua ja päätymistä hyljeksittynä Tahrattujen Taloon. Kun Seittien Talon pihalta löytyy pahoin loukkaantunut nuori nainen, jonka käteen on tatuoitu Elianan nimi, talon rauhallinen ja tarkoin säädelty arki rikkoutuu pysyvästi.

Aiheet: 

Lupaus : unien ensimmäinen kirja

Teoksen nimi: 

Lupaus : unien ensimmäinen kirja

Viisitoistavuotias Liv on tottunut muuttamaan: joka syksy uusi koulu ja uudet ystävät jossain päin maailmaa. Tällä kertaa muutto on kuitenkin erilainen. Livin äiti on löytänyt uuden rakkaan ja he muuttavatkin tämän luokse. Alkukankeuksien jälkeen Liv ja pikkusisko Mia tottuvat sisarpuoliinsa ja jälleen kerran muuttuneisiin koulukuvioihin. Yöt ovat kuitenkin ihan erilaisia kuin ennen. Liv näkee niin todentuntuisia unia että voisi vaikka vannoa asioiden oikeasti tapahtuneen. Vielä kun unista tutut pojat puhuvat koulussa asioista, joiden olisi pitänyt olla vain unta.

Aiheet: 

Fimbul-talvi

Teoksen nimi: 

Fimbul-talvi

Maailmankirjat ovat sekaisin. Eletään outoja aikoja. Sää oikuttelee. Talvi etenee, vaikka on vasta loppukesä. Sato on monin paikoin jo menetetty. Nuoren tallipoika Mavilin kotikylässäkin maata peittää syyskuun alun aamuna ohut lumikerros ja kaivon vesi on pinnastaan jäässä.

Aiheet: 

Tähtimosaiikki

Teoksen nimi: 

Tähtimosaiikki

Suna kierähti selälleen huohottaen. Io makasi hänen vieressään tassut kohti taivasta, autuas virne naamallaan. Aurinko lämmitti mukavasti. Suna sulki silmänsä ja nautti pihlajanmarjojen kirpeästä aromista, raa’an ilman puremien lehtien tuoksusta.

Aiheet: 

Kuninkaan lohikäärme

Teoksen nimi: 

Kuninkaan lohikäärme

Monien mielestä historia on jokseenkin kuivaa. Edes sodat ja taistelut eivät jaksa innostaa. Mutta entä jos tapahtumiin lisättäisiin jotain vähän fantastisempaa - kuten lohikäärmeiden muodostamat ilmavoimat Napoleonin sodissa?

Aiheet: 

Helmenkantaja

Teoksen nimi: 

Helmenkantaja

Reetta rakastaa vettä ja uimista. Hänelle vesi on kuin toinen koti. Kesälomasta on kuitenkin tulossa pettymys. Reetan piti viettää koko kesäkuu parhaan kaverinsa kanssa kaupungin uimarannoilla ja huvipuistoissa. Nyt Reetan täytyykin lähteä heti perheensä kanssa kesänviettoon tuttuun vuokrahuvilaan joen varrella. Uimisenkin Reetta saa unohtaa, sillä joen virtaus on siihen liian voimakas. Kaiken kukkuraksi Reetan on huolehdittava pienemmistä sisaruksistaan - kaksosista ja erityisesti vauvasta - äidin kirjoittaessa huvilalla kirjaa kosteikkojen elämästä. Reettaa harmittaa.

Aiheet: 

Jäljitetty

Teoksen nimi: 

Jäljitetty

Raisa on palannut Helsinkiin jatkamaan elämäänsä. Raisan suuri haave on vihdoin toteutunut eli ovet Kuvataideakatemiaan ovat avautuneet. Alku uudessa opiskelupaikassa ei kuitenkaan suju niin hyvin kun Raisa on odottanut. Myös Mikael kummittelee edelleen Raisan mielessä.

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - fantasiakirjallisuus