Optimismi ei ole toiveajattelua

Teoksen nimi: 

Mitä optimisteilta voi oppia

Tekijä: 

Jacquemot, Nicolas

Aineistolaji: 

Vuosi: 

2010

Julkaisija: 

Atena

ISBN: 

978-951-796-622-1

Voiko optimismia oppia ja mitä se on? Miksi? Tämän kirjan mukaan optimistiksi voi oppia, optimismi on toimintaa ja optimistit ovat onnellisempia, terveempiä, elävät pitempään, selviävät ongelmista helpommin ja saavat usein parempaa palkkaa. Tässä lienee joitakin tavoiteltavia asioita.

Kirja esittelee positiivista psykologiaa, ja määrittelee mm. elämänilon vastakohdaksi osuvasti elämänväsymyksen. Optimisteilla on elämäniloa, pessimistit puolestaan viljelevät tiedostamattaan automaattisia ajatuksia, jossa asiat selitetään äärimmäisyyksien ja yleistyksien avulla: "kaikki menee aina pieleen". Pessimismi on toivottomuutta.

Kirjoittaja haluaa tappaa myös stereotypioita optimisteista aina hymyilevinä ja lauleskelivina pelkkään hyvään uskovina romantikkoina. Optimistit ovat ratkaisukeskeisiä, joustavia ja sitkeitä. Sen sijaan yltiöoptimismi on vaarallista, myös toiveajatteluksi kutsuttavaa.

Kirjasta löytyy hyvältä vaikuttavia harjoituksia optimismin opetteluun ja itsensä kehittämiseen. Positiivista psykologiaa voi soveltaa myös työssä, ja kirjasta löytyy mm. kymmenen vinkkiä luovuuden lisäämiseen työpaikoille. Luovuus synnyttää paremman työilmapiirin ja terveemmän henkilöstön.

Kirja on tehty, asiaa tutkittu. Muutokseen tarvitaan vielä omaa tahtoa.

Aiheet: 

Arviot: 

Average: 3 (1 vote)