Nykyaikainen seikkailutarina

Teoksen nimi: 

Se ken tulee viimeiseksi

Tekijä: 

Järvelä, Jari

Aineistolaji: 

Julkaisija: 

Tammi

ISBN: 

9789513196424

Jari Järvelä jatkaa jännityksen poluilla. Tyttö ja pommi –trilogian jälkeen hän vie lukijan aivan uusiin maisemiin: Korsikan halki kulkevalle GR20-vaellusreitille. Kirjailija itse on kulkenut sen poikansa kanssa.

Mutta, Se ken tulee viimeiseksi ei ole matkakertomus, vaan nykyaikainen seikkailu- ja jännitystarina. Matkaan lähtee kymmenen henkilöä. Kilpailuhenkiseen porukkaan on valikoitu muutoin kovin erilaisia persoonia, mutta kaikki ovat jotenkin luusereita.

Joukko tietää kohtaavansa haasteita ja ongelmia, mutta tuskin kukaan arvaa lähtöpisteessä, millaisia. Porottava aurinko, hankaavat kengät, juoman ja ruuan vähyys sekä haastava maasto ovat vain osa tarinaa. Henkilöiden suhteet ja kemiat muodostavat varsinainen trillerin. Kerrottakoon sen verran, että vain yksi kymmenestä pääsee perille.

Rupesin lukemaan kirjaa ilman ennakkotietoja GR20-vaellusreitistä. Kirjan takakannessa toki mainittiin sen olevan Euroopan vaativimpia reittejä. Lukemisen edetessä ihmettelin, voiko näin hurjia kohtia oikeasti olla. Kun sitten googlasin kuvia GR20:sta, näin juuri sellaisia maisemia ja paikkoja, joita Järvelä oli kuvannut. Hyvin on siis kirjailija onnistunut piirtämään erikoisen kohteen lukijan mieleen!

Niin, ja sen matkakertomuksen voi lukea täältä.

Aiheet: 

Arviot: 

Ei äänestetty