The Cruelty : nyt olet yksin

Teoksen nimi: 

The Cruelty : nyt olet yksin

Tekijä: 

Scott Bergstrom

Aineistolaji: 

Vuosi: 

2017

Julkaisija: 

Otava

ISBN: 

9789511302629

17-vuotias Gwendolyn on tottunut matkustelemaan ympäri maailmaa ja muuttamaan maasta toiseen diblomaatti-isänsä työn takia. Tällä hetkellä Gwendolyn asuu isänsä kanssa New Yorkissa ja käy hienostelevaa Dantonin yksityiskoulua. Gwen onkin varsin nopeasti ehtinyt ajautua napit vastakkain koulun suosituimpien oppilaiden kanssa!

Pian nämä koulumurheet kuitenkin saavat väistyä: Gwen saa kuulla, että hänen Ranskassa työmatkalla ollut isänsä on kadonnut. Gwen on varma, että isä on siepattu, mutta jostain syystä isän työkaverit ja pomo väittävät, että hän olisi kadonnut vapaaehtoisesti. Ja kehtaavat vielä vihjailla, että isä olisi sekaantunut joihinkin rikollisiin puuhiin! Gwen itse tietää kyllä, ettei isä olisi koskaan jättänyt häntä eikä sekaantunut mihinkään rikolliseen.

Omapäinen ja älykäs tyttö alkaakin salaa tutkia isänsä jättämiä vihjeitä. Pian Gwen ymmärtää, että päästäkseen totuuteen kiinni ja löytääkseen isänsä, hänenkin on kadottava ja mentävä maan alle. Gwenin etsinnät johtavat hänet Eurooppaan, Pariisin rähjäisiin lähiöihin, Berliinin teknoklubeille ja lopulta Prahaan pahamaineisen ja pelätyn rikollisjärjestön sydämeen.

Isänsä sijasta Gwen kohtaa matkallaan verta ja väkivaltaa, kuolemaa ja joutuu tahtomattaan myös sekaantumaan julmaan ihmiskauppaan. Onko kiltillä ja kunnollisella koulutytöllä mitään mahdollisuutta selvitä kovien ammattirikollisten keskuudessa? Ja mihin Gwenin isä lopulta on oikein sekaantunut? Voiko Gwen olla kuitenkaan varma isänsä syyttömyydestä?

The Cruelty : nyt olet yksin on jännittävä ja nopeatahtinen trilleri. Luvassa onkin niin verta ja suolenpätkiä kuin älykästä juonittelua, rutkasti vaarallisia paikkoja ja tiukkoja tilanteita! Kirjan loppuessa tarina jää vähän kesken, joten luultavasti kirja on saamassa jatkoa. Lisäksi kirjan pohjalta on myös tekeillä elokuva.

Aiheet: 

Arviot: 

Average: 5 (1 vote)