kirja

4√ó100

Teoksen nimi: 

4√ó100

15-vuotiaat tytöt Isla, Seela, Hertta ja Jemina harjoittelevat ahkerasti viesti-kisoihin. Mutta Jemina muuttaa juuri ennen kisoja, ja kuvioihin ilmestyy 13-vuotias Siri. Tyttöjen mielestä yksinäinen Siri ei osaa mitään, mutta nopea Siri kyllä on. Kirjassa esiintyy erillaista sisältöä. Kannattaa lukea!

Aiheet: 

Herranen aika

Teoksen nimi: 

Herranen aika

Herranen aika on ihana, hauska ja jossain määrin lohdullinen kirja. Luin sen ensimmäisen kerran jo 1980-luvulla ja mieleen jäi, että miten oli mukavan oloinen kirja.

Nyt otin sen uudelleen, äänikirjaversiona ja edelleen se lunasti paikkansa. Yhtään ei haitannut, että kirja on kirjoitettu ajat sitten ja kertoo ajallisesti 1970-luvusta. Lukijana on Veikko Honkanen.

Aiheet: 

Tuntematon tähti

Teoksen nimi: 

Tuntematon tähti : Jussi Jurkka

Elämäkertateos Jussi Jurkasta on kiehtova katsaus näyttelijän elämään. Olen lukenut paljon näitä elämäkertoja ja niitä kaikkia yhdistää into ja palo teatterin tekemiseen. Kaikki muu jää toiselle sijalle. Ihmettelin vaan, miksi kirjan nimi on Tuntematon tähti, kun ainakin minulle Jussi Jurkka oli aika lailla valovoimainen ja ei niinkään teatterin kuin elokuvan saralta.

Aiheet: 

Saa siinä monena olla

Teoksen nimi: 

Saa siinä monena olla

Eeva Litmanen on tuttu televisiosta, niin Kotikadusta kuin hupiohjelmistakin, sillä kukapa ei muistaisi Iltalypsyä ja Velipuolikuuta, siis me vähän vanhempi väki. Tunnetuin elokuva on Rakkaudella Maire, josta Eeva Litmanen sai Jussi-patsaan vuonna 2000.

Tässä elämäkerrassa Eeva Litmanen kertoo lapsuudestaan, vanhemmistaan ja sisaruksistaan Lappeenrannassa. Vanhempien avioero ei ollut helppo ja äiti purki tunteita lapsiinsa. Eeva ei oikein koskaan oppinut tuntemaan vanhempiaan ja se tulee hyvin esille tässä kirjassa.

Aiheet: 

Ihan ystävänä sanon

Teoksen nimi: 

Ihan ystävänä sanon : ja muita kirjoituksia

Jos meitä, jotka eivät ole lukeneet Apu-lehteä, on muitakin, niin tämä kirja on silloin ihan uusi. Sillä tämän kirjan kokoelma on julkaistu aiemmin juuri tuossa mainitussa lehdessä.

Onnekseni minulta jäävät aina lehdet lukematta, koska keskityn mieluummin kirjoihin. Siksipä juuri tämä Anna-Leena Härkösen kolumni-/pakinakokoelma maistui niin tuoreelle ja hyvälle, aivan kuin aamiainen.

Aiheet: 

Jallun toinen autokirja

Teoksen nimi: 

Jallun toinen autokirja

Jari Nenonen tunnetaan muun muassa Jallun pakinoista, oikee ratiosta. Hemmetinmoinen huumoriheppu Haminasta, joka kustantaa itse kirjansa, joissa lukee ‚ÄĚKirjoittaja ei ole Kirjailijaliiton j√§sen.‚ÄĚ Ihan sama, onko tai ei, niin lukijoita piisaa.

Nyt käsissäni oli Jallun toinen autokirja. Loistavaa settiä kaikille, jotka tykkäävät autoista ja huumorista. Muille en suosittele.

Aiheet: 

Loppuluisu

Teoksen nimi: 

Loppuluisu

Loppuluisu on kirja, jota odotin ja kun sain sen, yritin säästää, jemmata pahan päivän varalle. No, sitten ajattelin, että maistan vähän, ihan vaan etusivullisen tai jos vielä sen kappaleen loppuun ja vielä yksi kappale, kun ne ovat niin lyhyitä. Kun välillä sain itseäni niskasta kiinni ja panin sen syrjään, tuli ihan hirveä olo, pakko saada lisää. Kun olin töissä, päällimmäinen ajatus oli kotiin pääseminen, että saa taas osansa sivuista ja niin, pakko tunnustaa, ei sitä oikein osanut muuta ajatellakaan.

Aiheet: 

Ilopangon vankilan naiset

Teoksen nimi: 

Ilopangon vankilan naiset

El Salvadorissa on Ilopango ja siellä yksi maailman pahimmista naisvankiloista. Tähän vankilaan päästään tutustumaan tämän kirjan avulla, joka tuo esille kaiken sen, mitä ei osaisi oikein kuvitellakaan.

Maija Salmi toimittajan ominaisuudessa ja Meeri Koutaniemi valokuvaajana päättivät tehdä aiheesta kirjan. Varmasti jo se, minkä työn he tekivät päästäkseen sinne, olisi tarina erikseen. Sillä jos edes Punainen Risti ei pääse auttamaan vankeja, niin mitä asiaa sinne olisi toimittajilla, suomalaisilla naistoimittajilla?

Aiheet: 

Särkyneen pyörän karjatila

Teoksen nimi: 

Särkyneen pyörän karjatila

Ihana kirja! Kirjassa eletään yksi päivä ja kuten joskus voi käydä, yhden päivän aikana voi sattua kaikenlaista. Vietetään Kainon syntymäpäiviä ja suku kokoontuu yhteen.

Paikkana on Särkyneen pyörän karjatila, jossa emäntä Kaino asuu nuorimman poikansa Eemelin ja tämän vaimon Marin kanssa. Kaino ei ole ihan niitä lempeimpiä mummoja ja laukoo mitä sattuu. Jos luonne on jo kimurantti, niin lohtua siihen ei tuo se, että Kainolla alkaa olla jo niitä vanhuuden oireita.

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - kirja