Tiedotteet

Etelä-Kymenlaakson kirjastot etsivät Mediataitajaa

Tiedote Etelä-Kymenlaakson kirjastoilta
25.10.2017

Mikä on Mediataitaja-tunnustus

Etelä-Kymenlaakson kirjastot (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) jakavat jo viidennen kerran Mediataitaja-tunnustuksen. Tunnustus annetaan etelä-kymenlaaksolaiselle tai Etelä-Kymenlaaksossa toimivalle tai toimineelle henkilölle, yhteisölle tms. taholle kiitokseksi hyvin tehdystä mediakasvatustyöstä. Tunnustus voidaan jakaa joko monivuotisesta työstä tai yksittäisestä, pienestä, mutta merkittävästä teosta.

Lahjoitusten vastaanotto Kotkan kirjastoissa

Asiakas voi tarjota aineistoa lahjoituksena Kotkan kaupunginkirjaston kokoelmaan ja toivoa minkä toimipisteen kokoelmiin hän haluaisi lahjoituksen menevän. Lahjoitusten vastaanotossa noudatetaan samoja valintakriteerejä kuin uuden aineiston hankinnassa. 
 
Päätöksen lahjoituksen ottamisesta kokoelmaan tekevät aina kirjastoammattilaiset. Lahjoitukset käsitellään kirjastossa niin, että ne joko otetaan kokoelmiin, myydään kirjaston poistomyynnissä tai laitetaan kirjaston vaihtokaappiin.  
 

Kyyti-kirjastojen käyttösääntöihin pieniä muutoksia 1.9.2017 alkaen

Kyyti-kirjastojen käyttösäännöt on päivitetty uuden kirjastolain mukaisiksi ja ne astuvat voimaan 1.9.2017. Uusiin käyttösääntöihin voi tutustua jokaisessa kirjastossa ja osoitteessa www.kyyti.fi/kayttosaannot

Ulkomaisten sanoma- ja aikakauslehtien sähköinen palvelu uudistui

PressReader on sähköinen lehtipalvelu, joka on korvannut PressDisplay-palvelun. PressReader tarjoaa yli 6 000 sanoma- ja aikakauslehteä 120 maasta yli 60 kielellä. Helppokäyttöinen sivusto toimii erikokoisilla näytöillä. Lehdet ovat luettavissa kahden kuukauden ajan ilmestymispäivänsä jälkeen.

Sivut

Tilaa syöte Tiedotteet