Naisen elämää

Ilmoittaudu Naisen elämää 22.8.2018 mennessä 020 615 4812

Tapahtuman ajankohta: 

Keskiviikko, elokuu 29, 2018 - 17:30 - 19:00

Tapahtumapaikka: 

Tapahtuman katuosoite: 

  • Kymenlaaksonkatu 1

Yhteystiedot: 

020 615 4812

Yhteyshenkilö: 

  • Raija Hasu

Naisen elämää – kirjallisuusterapeuttinen tietokirjalukupiiri Kuusankosken kirjastossa syksyllä 2018

Ryhmän tavoitteena on tutustua itseen kirjoittamalla, lukemalla tietokirjoja ja jakamalla ajatuksiaan, kokemuksiaan ryhmälle.

Ryhmän idea on sellainen, että ohjaaja on suunnitellut kullekin kokoontumiskerralle teeman ja siihen liittyvän kirjallisuusterapeuttisen harjoitteen. Siihen liittyy olennaisesti ryhmän keskustelu. Kokoontumiskerran lopuksi ryhmäläiset saavat aiheeseen liittyvän tietokirjaluettelon, josta he halutessaan voivat lukea seuraavaksi kokoontumiskerraksi haluamansa teoksen. He saavat myös aiheeseen liittyviä asiasanoja, joilla he voivat halutessaan hakea lisämateriaalia kirjaston aineistotietokannasta. Seuraavalla kerralla kirjan lukeneille järjestetään tilaisuus esitellä teos ja siihen liittyvät omakohtaiset oivallukset muille ryhmäläisille. Kokoontumiskerran jälkipuoliskolla tehdään illan teemaan liittyvä kirjallisuusterapeuttinen harjoite ja saadaan jälleen tietokirja- ja asiasanaluettelot kotiin viemisiksi.

Kirjallisuusterapeuttinen harjoite ei edellytä, että ryhmäläiset olisivat kokeneita kirjoittajia. Ryhmäläisen tärkein ominaisuus on uteliaisuus omaa itseä kohtaan ja kunnioitus toisia ryhmäläisiä kohtaan. Ideana ei ole tuottaa julkaisukelpoista kaunokirjallista tekstiä, vaan kirjoitettua pohdintaa itsestä, joka parhaimmillaan tuottaa tärkeän oivalluksen. Tietokirjan lukeminen, sen vinkkaaminen muille ja syntyneen oivalluksen jakaminen tukevat tätä prosessia. Ryhmä on aloittamisensa jälkeen suljettu ja luottamuksellinen. Ryhmän keskustelut antavat sekä samaistumismahdollisuuden että mahdollisuuden löytää uusia näkökulmia.

Kirjallisuusterapeuttinen harjoite voi olla esimerkiksi kirjeen kirjoittaminen oman sukupuunsa henkilölle. Tai harjoite voi olla tajunnanvirtatyyppistä kirjoittamista ohjaajan tuomasta kuvasta. Ryhmäläinen saa aina itse päättää, kuinka paljon hän kirjoittamastaan jakaa muille. Usein ohjaaja on suunnitellut jakamisen niin, että kirjoitetusta tekstistä valitaan yksi merkittävä lause ääneen luettavaksi, mutta päätös on siis aina ryhmäläisellä.

Ryhmä kokoontuu Kuusankosken kirjaston Viitala-huoneessa viitenä keskiviikkona klo 17.30 – 19:

29.8.2018      Sukuni elää minussa

19.9.2018      Ihmiset ympärilläni

3.10.2018      Menetyksestä eteenpäin

31.10.2018    Minä ja muhkurani

21.11.2018    Kuka olen vuonna 2023

Naisen elämää –tietokirjalukupiirin ohjaajana toimii kirjastonhoitaja, kirjallisuusterapiaohjaaja Raija Hasu. Hän ei ole terapeutti, vaan samanlainen elämän polun ihmettelijä kuin ryhmäläisetkin. Hän huolehtii, että ryhmässä on kaikkien hyvä ja mielekäs olla.

Ennakkoilmoittautuminen viimeistään 22.8.2018 kirjasto.elimaki(at)kouvola.fi  tai puhelimitse 020 615 4812.

TERVETULOA!

Aiheet: 

Arviot: 

Ei äänestetty
  • Kuusankoski