Tietoa Mediamajasta

Selkosivut
Asiaa selkokielellä

Mediamaja on yhteisöllinen tila Kouvolan pääkirjastossa, jossa järjestetään tapahtumia, luentoja, konsertteja, mediakasvatuksellisia työpajoja oppilaitoksille ja erilaisille ryhmille sekä annetaan henkilökohtaista opetusta mm. videon- ja kuvankäsittelyyn sekä musiikin äänitykseen ja miksaukseen.

Mediamaja antaa digiopastusta, kuten tietokoneen, tablettien ja älypuhelimien käytön opetusta sekä auttaa asiakasta jokapäiväisten digitaalisten palvelujen käytössä. Mediamajassa voi myös digitoida diakuvat, negatiivit, C-kasetit, VHS-kasetit ja vinyylit.

Mediamajassa on myös runsaasti hengaustilaa ja ajanviettotapoja vaikkapa pelaamisen tai säkkituolissa lojumisen merkeissä, niin nuorille kuin vanhemmillekin. Tilassa on useita pelikonsoleita eri vuosikymmeniltä 80-luvulta tähän päivään kasibittisestä Nintendosta Playstation neloseen.

Mediamajan studiossa voit nauhoittaa bändisi demon tai oman biisin. Tee taustat ja paukuta biitit Cubase 5- tai Ableton live lite -ohjelmilla. Käytössäsi on myös Roland TD-11 -sähkörummut, midikoskettimisto, basso, akustinen kitara, sekä sähkökitara efektipedaaleineen. Jos laitteet ja ohjelmat eivät ole ennestään tuttuja, autamme sinut alkuun ja neuvomme aina tarvittaessa.

3D-tulostin Mediamajassa
Mediamajaan on hankittu asiakaskäyttöön 3D-tulostin, joka valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista malleista. Voit valita oman tulostettavan esineen internetin mallinnuspankeista tai suunnitella oman mallin. Mediamajan henkilökunta antaa vinkkejä mallinnuksen itseopiskeluun. Ajanvarauksen voit tehdä Mediamajasta tai puhelimitse numerosta 020 615 1333. Tulosteen hinta on 50 senttiä/tuloste, max. varausaika on 3 tuntia. Suosittelemme valitsemaan mallin etukäteen. Sivustoja mallien lataamiseen: www.thingiverse.com  ja www.youmagine.com.

Mediamajalla on tällä hetkellä käytettävissä Ultimaker 3, jolla on teoriassa mahdollista tulostaa jopa 20cm x 20cm x 20cm kokoisia esineitä, mutta käytännössä 3 tunnin varauksen aikana koko rajoittuu alle 5-10cm:n mittoihin. Tulostin sulattaa muovinauhaa ja suihkuttaa nauhan haluttuun muotoon. Tulostettava esine rakentuu kerros kerrokselta.

3D-tulostuksessa käytetty tiedostomuoto on STL. Mallintamiseen sopii lähes mikä tahansa CAD- tai 3D-mallinnusohjelma, ja internetistä on ladattavissa runsaasti vapaasti käytettäviä mallitiedostoja. Ilmaisia mallinnusohjelmia ovat esimerkiksi SketchUp, Blender sekä helposti lähestyttävä, verkkoselaimessa toimiva Tinkercad.

Katso esittelyvideo Ultimaker 3:sta!
https://youtu.be/ScfMl3u-uT8
 

Yhteyshenkilö
Tuomo Mannonen
mediatuottaja
tuomo.mannonen@kouvola.fi
020 615 1333

Medimaja Youtubessa

Mediamaja Facebookissa

Mediamaja Instagramissa

Mediamajakouvola.blogspot.fi/

Mediamaja Flickerissä

Mediamaja Kirjastokaistalla

Mediamajan esittelyvideo

Aiheet: