Lapset

villi-rilli.jpgHei kaikki!

Minun nimeni on Villi-Rilli. Olen Kymenlaakson kirjastojen yhteinen maskottikissa. Haluatteko kuulla, miten minusta tuli minä? No, minäpä kerron. Synnyin lämpimään, hämärään ja turvalliseen vaatekaappiin. Jo emoni kutsui minua Villiksi, kun jouduin vähän väliä kiperiin tilanteisiin. Villi-Rilli nimen sain, koska minulla oli tapana viedä ison isäntäni silmälasit sohvan taakse turvaan, hän kun jätti ne sohvapöydälle.

Mutta sitten eräänä päivänä jouduin lähtemään kotoani, koska isäntäni oli tullut allergiseksi kissoille. Se oli kamalaa! Isäntäni itki ja minäkin itkin, kun pakkasin matkalaukkuni ja lähdin etsimään uutta kotia. Lopulta saavuin suurille oville ja ne aukenivat – tulin kirjastoon. Kirjastossa oli kodikasta ja lämmintä ja sieltä löytyi todella mukavia ihmisiä, jotka ottivat minut avosylin vastaan. Minusta tuli kirjaston oma maskotti ja nyt saan olla mukana erilaisissa lasten tapahtumissa! Tykkään ihan hirveästi kaikenlaisista kirjoista, saduista ja tarinoista. Kirjoja minulle onneksi riittääkin, koska asustelen kirjastossa. Täällä hyllyjen välissä on mukava seikkailla ja tutkia mitä kirjastosta löytyy. Tiesittekö, että kirjoja löytyy mitä ihmeellisimmistä aiheista! Oletteko kuulleet esimerkiksi Pottakirjasta?

Minun lisäkseni kirjastoissa on myös koiria, aivan erityisiä lukukoiria. Heistä voit lukea seuraamalla alla oleva linkkiä:

Kyyti-kirjastojen lukukoirat

Aiheet: 

Ajankohtaista

Kyyti-kirjastot tarkistavat asiakkaiden yhteystietoja. Jos tarkistusta ei tehdä määräaikaan mennessä, kirjastokortti vanhentuu eikä lainaus onnistu ennen kortin voimassaolon uusimista.

Keppihevosharrastus on suosittu ja kiva harrastus. Miten keppihevonen tehdään? Mitä varusteita keppihevonen tarvitsee? Näihin kysymyksiin vastauksia saat seuraavista kirjoista:

...

Lue lisää

Uusimmassa Andy Stantonin kirjassa Herra Gummi ja tanssiva karhu Joonatan Kare kiertää kuumailmapallolla ympäri maailmaa tutustumassa eri maiden välipalatarjontaan, mm. Intiasta hänen...

Lue lisää

Tuntuuko, että lukemiselle ei löydy aikaa? Tökkiikö kokonaisen...

Lue lisää

Lasten tapahtumat

1.3.

2.3.

9.3.

16.3.