Kirjallisuuspiirit

Iitin kunnankirjaston lukupiirit

Kirjallisuuspiiri kokoontuu jokaisen kuukauden kolmantena keskiviikkona klo 13.30 kirjastolla. Luvassa on vapaamuotoista keskustelua kirjallisuudesta ilman luku- tai keskustelupakkoa. Mukaan voi siis tulla vaikkapa hyvän seuran vuoksi!

Kevät 2017

15.2. Huovinen: Hamsterit

15.3. Coetzee: Häpeäpaalu

19.4 Williams: Stoner

17.5. Päätetään myöhemmin

Dekkarilukupiiri kokoontuu jokaisen kuukauden toisena torstaina klo 17.00 kirjastolla. Dekkaripiirissä luetaan monipuolisesti kotimaista ja ulkomaista rikoskirjallisuutta eri vuosilta.

Kevät 2017

9.2. Theorin: Hämärän hetki

9.3. Hannah: Nimikirjainmurhat

13.4. Susi: Takaikkuna

11.5. Ekman: Tapahtui veden äärellä

 

 

Kirjallisuuspiirit Kouvolan kirjastoissa

Kirjallisuuspiirit kutsuvat kaikkia kirjoista ja lukemisesta kiinnostuneita harrastuksen pariin. Lukupiiri sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Piireissä luettavien teosten kirjo on laidasta laitaan: kotimaista- ja käännöskirjallisuutta, uusia suosikkeja tai vanhempia klassikkoja, perinteisiä lukuromaaneja, novellikokoelmia tai vaikka elämäkertoja, dekkareita tai rakkaustarinoita.  Sanalla sanoen: luetaan yhdessä piiriläisiä kiinnostavia kirjoja!

Piirissä keskustellaan luetusta ja koetusta, kirjailijasta ja kirjojen aihepiiristä. Sana on vapaa ja hiljaakin saa olla.

 

Kouvolan pääkirjaston kirjallisuuspiirit

Kouvolan pääkirjastossa toimii kolme kirjallisuuspiirin ryhmää, jotka kokoontuvat kerran kuukaudessa. Kaikissa ryhmissä käsitellään sama teos. Ryhmiin ei ole ennakkoilmoittautumista eikä osallistumismaksua. Parhaiten tilaa uusille osallistujille on keskiviikon iltaryhmässä.

• keskiviikon päiväryhmä klo 13-14.30 ja iltaryhmä klo 18-19.30
• torstain ryhmä klo 13 - 14.30
Kysy kuukauden kirjaa lainaan asiakaspalvelupisteestä. Kysy myös äänikirja- tai e-kirjaversiota. Kouvolan pääkirjaston kirjallisuuspiirejä vetää kirjastonhoitaja Outi Kauppala.
 

Kevään 2018 kirjat Kouvolan pääkirjastossa:

17. ja 18.1. Pirkko Saisio: Spuuki Spaidermän ja raju Nonna

14. ja 15.2. F.M. Dostojevski: Peluri

14. ja 15.3. Kyung-sook Shin: Pidä huolta äidistä

18. ja 19.3. Kjell Westö: Kangastus 38

16. ja 17.5. Anne B. Ragde: Berliininpoppelit

Korian kirjaston kirjallisuuspiiri

Kirjallisuuspiiri kokoontuu Korian kirjastossa kerran kuukaudessa. Lukipiirin vetäjä on Maritta Naumanen

Kuusankosken kirjaston kirjallisuuspiiri

Kirjallisuuspiiri kokoontuu Kuusankosken kirjastossa joka kuukauden 2. tiistaina klo 14. Vetäjänä toimii Maritta Naumanen.

Valkealan kirjaston kirjallisuuspiiri

Kirjallisuuspiiri kokoontuu Valkealan kirjastossa kerran kuukaudessa torstaisin klo 14.  Vetäjänä toimii Maritta Naumanen.

 

Nuorten verkkolukupiiri - kyytinuortenlukupiiri.blogspot.com

Kymenlaakson kirjastojen nuorten kirjallisuuspiiri on alkanut Kouvolan pääkirjaston blogina ja laajentunut koko Kyyti-kirjastojen blogiksi. Keskustelua käydään sekä kirjoista yleensä, että kunkin kuukauden erikseen nimetystä kirjasta. Kommentoida voit nimellä tai nimettömänä, älä siis pelkää osallistua!

Verkkolukupiirin vetäjinä toimivat Iitin, Kotkan ja Kouvolan kirjastonhoitajat.

Aiheet: