Celian äänikirjat

Celian äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät voi lukea tavallista kirjaa:
• sokeat ja heikkonäköiset
• henkilöt, joilla on lukihäiriö
• henkilöt, jotka eivät esim. käsien voimattomuuden vuoksi voi lukea tavallista kirjaa
• henkilöt, joilla on jokin muu lukemiseste

Celian äänikirjoissa on tavallisia äänikirjoja parempi valikoima ja uutuudet saadaan kirjastoihin pian kirjaversion ilmestyttyä. Celian aineistotietokannan osoite on www.celianet.fi.

Celian digitaaliset äänikirjat

Asiakas voi rekisteröityä kirjastossa Celian digitaalisten äänikirjojen ja verkkopalvelun käyttäjäksi. Kun asiakas on rekisteröitynyt kirjastossa, hän saa sähköpostiinsa tunnukset, joiden avulla hän voi itse lainata ja kuunnella haluamiaan kirjoja Celian verkkopalvelussa Celianetissä (www.celianet.fi). Digitaalisia äänikirjoja voi kuunnella tietokoneelta tai älylaitteilta. Kysy rekisteröitymistä ja tarkempia tietoja kirjastostasi. Kouvolassa käyttäjäksi voi rekisteröityä pääkirjastossa ja Kuusankosken kirjastossa. Kotkassa voi puolestaan rekisteröityä pääkirjaston tietopalvelussa sekä Karhulan ja Karhuvuoren kirjastoissa. Myös Haminan, Virolahden ja Miehikkälän kirjastoissa palvelu on käytössä.

poika.jpg

Celian cd-tyyppiset äänikirjat

Jos tietokoneen tai älylaitteen käyttö tuntuu vaikealta, voi kirjastoissa rekisteröityä Celian cd-tyyppisten äänikirjojen asiakkaaksi. Celian äänikirja mahtuu yhdelle levylle. Äänikirja on mp3-muodossa ja sitä voi kuunnella Daisy-kuuntelulaitteella, tietokoneella tai mp3-soittimella. Celia-kirjaston asiakkaat voivat saada kuuntelulaitteen ilmaiseksi kotiinsa Näkövammaisten Keskuliitosta. Lisätietoja voi lukea Celian nettisivuilta (www.celia.fi/palveluttai kysyä kirjastosta.

Kirjastoissa on on Celian cd-tyyppisten äänikirjojen kokoelmia. Äänikirjat lainataan ja palautetaan kuten kaikki muukin kirjastoaineisto. Ne eivät kuitenkaan kuulu seutulainauksen piiriin eikä niitä voi varata. Celian äänikirjoja on saatavilla seuraavista kirjastoista:

mg_6775.jpg

Aiheet: