Kysymyspalsta

nuoret_content_bg5.jpg

Askarruttaako jokin asia? Mietityttääkö jokin kirjastoon liittyvä juttu? Voit kysyä ihan mitä vain. Vastaamme tällä palstalla heti selvitettyämme vastauksen. Jos haluat henkilökohtaisen vastauksen, niin kirjoita myös sähköpostiosoitteesi.

CAPTCHA
Tällä pikkupähkinällä varmistamme, että olet ihminen ja estämme roskapostittajia.
Kirjoita yksisanainen oikea vastaus kysymykseen.

Vastaukset kysymyksiin: 

Voiko muista kirjastoista tosiaan varata omaan kirjastoon ja ihan kotiin asti esim.läppärin,järkkärin tai tabletin ilman maksua?

Tällä hetkellä Kyyti-kirjastoissa on vähän tuollaisia kotiin lainattavia laitteita. Kouvolan pääkirjaston Mediamajasta voi lainata järjestelmäkameran. Siitä ja muista Mediamajan laitteista voi kysyä suoraan Mediamajasta. Iitin kirjastosta voi lainata tabletin.

paljonko palautuskehotus maksaa

Ensimmäinen huomautus maksaa 1,20 euroa, samoin toinen. Muistutuskirjeiden tai -sähköpostien jälkeen lähetämme laskun, jonka laskutuslisä on 3,15 euroa.

Miksi varausta tehdessä ei voi enää tehdä nidevarausta? Tämä ominaisuus oli vanhassa järjestelmässä hyvä, koska silloin pystyi valitsemaan lähimmän kirjaston jossa jotain tiettyä tuotetta oli saatavilla. Jos sitä ei ollut omassa lähikirjastossa.

Nidevarauksen tekeminen ei ole asiakkaan edun mukaista, siihen liittyy aina epävarmuustekijöitä. Nide voi olla kadoksissa, ei palaudukaan lainasta tms. Siksi haluttiin estää nidevaraukset muussa kuin lehtiaineistosta, jossa ne on pakko sallia jotta yksittäisen numeron voi varata. Henkilökunta pyrkii lähettämään varauksen aina siitä kirjastosta, josta asiakas saa sen mahdollisimman nopeasti.

Miksi Kyyti kirjastot tallentavat asiakkaidensa lainaushistoriaa automaattiseti ilman lupaa, jopa useiden vuosien ajalta? Miten oman lainaushistoriansa saa tyhjennettyä?

Hei, kiitos kysymyksestä. Kirjastojärjestelmä päivitettiin uuteen versioon maaliskuun alussa. Käytössä olevassa uudessa versiossa asiakas pääsee itse valitsemaan, miten lainahistoriaa käsitellään. Nämä ovat henkilökohtaisia tietoja, joita kirjaston henkilökunta ei voi päivittää.

Haluan nähdä nuorten rakkauskirjoja.

Tässä muutama kirjasuositus Nuorten aikuisten hyllystä:
Becky Albertalli: Minä, Simon, Homo Sapiens
Marko Kitti: Oliivityttö
Rainbow Rowell: Eleanor & Park
Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea
Voit kysyä lisää kirjavinkkejä omasta kirjastostasi.

Voinko palauttaa kouvolasta lainaamani kirjan toiseen kyyti-kirjastoon?

Kyllä! Voit palauttaa kirjan mihin tahansa Kyyti-kirjastoon. Lista kirjastoista löytyy täältä: https://www.kyyti.fi/kirjastot

Voiko kirjastossa ladata puhelinta ?

Asia kannattaa varmistaa oman lähikirjaston asiakaspalvelusta. Kirjastojen yhteystiedot: https://www.kyyti.fi/kirjastot Useimmissa kirjastoissa on virtapistokkeita, joten ottamalla laturin, tai varavirtalähteen mukaan onnistuu lataaminen helpommin. Isoimmissa kirjastoissa voi myös olla yleisimpiä latureita lainattavissa.

Pompiti sana onko suomenkielessä?

Kielitoimiston sanakirja on Kotimaisten kielten keskuksessa laadittu suomen yleiskielen sanakirja. Sanakirjassa on yli 100 000 hakusanaa. Tätä sanaa ei kuitenkaan löytynyt. Sanakirjaa voi käyttää sivulla: http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/

Pystynkö lainata kirjastosta vaikka minulla on maksamattomia maksuja?

Hei! Pystyt lainaamaan, jos maksusi ovat alle 20 euroa. Jos maksuja on 20 euroa tai sen yli, kortillesi tulee lainauskielto. Lainauskielto poistuu, kun maksaa maksut.

Miksi Iitin pääkirjastosta on tehty niin tympeä paikka? virkailijat tympeitä,viihtyvyys nollan luokkaa ja kirjakokoelmat surkeita.

Hei!

Olemme todella pahoillamme, että olet saanut tympeää palvelua Iitin pääkirjastossa. Emme ole missään nimessä pyrkineet siihen, että kirjasto olisi tympeä paikka. Päinvastoin toivomme, että kävijät viihtyisivät mahdollisimman hyvin. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, miten viihtyvyyttä voitaisiin parantaa. Kirjakokoelmaan voi vaikuttaa tekemällä hankitaehdotuksia verkkokirjastossa tai paikan päällä kirjastossa. Myös muiden kirjastojen kokoelmat ovat käytettävissä varaamalla tai kaukolainana.

Miksi hankinta ehdotuksia ei voi lähettää anonyymisti niinkuin jossain kirjastoissa?

Meillä hankintaehdotuksen voi tehdä kirjautumalla kirjaston sivuille omilla tunnuksilla. Hyvä puoli tässä käytännössä on, että ehdotuksen tekijä näkee, mitä hänen ehdotukseensa vastataan. Jos haluat jättää anonyymin hankintaehdotuksen, voit jättää sen paperilla vaikkapa kirjaston palautelaatikkoon tai asiakaspalveluun.

Iitti siirtyy päijät-hämeeseen kuntasiirroksella muuttuko kirjastokin kymenlaakson kyyti järjestelmästä lahdenseudun lastu järjestelmään? Jos niin milloin?

Iitin kunnakirjasto on tehnyt kauan (yli 20 vuotta) hyvää yhteistyötä Kymenlaakson kirjastojen kanssa. Kymenlaaksossa on yhteinen kirjastojärjestelmä ja verkkokirjasto ja niin asiakkaat kuin aineisto liikkuvat sujuvasti alueella kuntarajoista piittaamatta. Tätä yhteistyötä ei ole välttämätöntä purkaa maakunnan vaihdoksen vuoksi ainakaan välittömästi eli muutos tuskin tapahtuu 1.1.2017. Mahdolliseen muutokseen vaikuttaa myös se, mitä valtionhallinnossa päätetään maakuntakirjastojen jatkosta.

Voiko Kyamkin/Kasarminmäen kirjaston kirjan palauttaa Kouvolan pääkirjastoon?

Hei!

Kasarminmäen kirjastosta lainatut kirjat täytyy palauttaa Kasarminmäen kirjastoon. Meillä ei ole yhteistä kirjastojärjestelmää, joten emme voi palauttaa ammattikorkeakoulun kirjaston kirjoja.

Olen muuttanut Kouvolasta ja minulla on myöhästymismaksua lainauksestani. Onnistuuko maksu Myllykosken kirjastossa, vai täytyykö minun vierailla pääkirjastossa, josta lainaus oli? Tuleeko minun viedä myös korttini kirjastoon maksun yhteydessä?

Valitettavasti ilmoittamasi sähköpostiosoite ei ollut toiminnassa, mutta vastaamme suoraan palstan kautta. Maksun voi maksaa Myllykosken kirjastossa ja samalla voit myös palauttaa kirjastokortin, ellet tarvitse sitä enää. Kortin voi myös laittaa toistaiseksi käyttökieltoon ja aktivoida sen sitten tarvittaessa.

Unohdin palauttaa ajoissa yhden lainani. Pystyykö Inkeroisten omatoimikirjastossa maksamaan silloin, kun siellä ei ole henkilökuntaa?

Maksut joutuu hoitamaan asiakaspalveluaikoina. Henkilökohtaista palvelua on Inkeroisissa saatavilla ma-ti klo 13-19 ja ke-pe klo 10-16.

Paljonko kirjastokortin uusiminen maksaa?

Jotkin maksut määräytyvät kuntakohtaisesti. Pääset katsomaan oman kuntasi hinnoittelun palveluhinnastosta. www.kyyti.fi/palvelut/maksut

Pitääkö käydä kirjastossa, että saa salasanan, että voi asioida näin netissä. Itselläni on, mutta mieheni haluaisi myös?

Lainojen uusinnassa ja varauksissa käytettävän tunnusluvun saa mistä tahansa Kyyti-kirjastosta tai kirjastoautosta.

Hei! Onko 15-vuotiaan mahdollista päästä kirjastoon kesätöihin?

Kiitos kysymyksestä. Kirjastoihin otetaan kesätyöntekijöitä vaihtelevasti. Esimerkiksi Kouvolan kaupungin tarjoamat koululaisten kesätyöpaikat arvotaan keskitetysti ja Kouvolan kirjastojen mahdolliset kesätyöpaikat ovat arvonnassa mukana. Kannattaa olla korvat kuulolla ja hakea oman kuntasi kesätyöpaikkoja heti kun ne tulevat hakuun.

Olen Kyamkin opiskelija, ja minulla on pieni ryhmä, joille aion opettaa suomenkieltä. Löytyykö teiltä tilaa, missä me voisimme olla ja voisimme keskustella ilman että häiritsisimme muita? Tilassa ei tarvitse olla muuta kuin vain tuoli ja pöytä.

Kouvolan pääkirjaston alakerrassa on ryhmätyötila, mitä voi varata maksutta. Varaukset: pääkirjaston palvelutiskistä, puh. 020 615 5232.

Moi! Voiko Myllykosken kirjastossa tulostaa ja paljonko se kustantaa? Ja koska siitä on niin pitkä aika kun siellä olen käynyt, niin onhan Mylsän kirjastossa jokin työpiste minne voin linnoittautua kirjoittamaan kandia "lomaviikolla"? Kiitos avusta! :)

Hei,
Myllykosken kirjastossa voi tulostaa asiakaskoneilla. Hinta on 0,50 e/A4-kopio. Kirjastossamme on pieni asiakastyötila, jota asiakkaamme voivat käyttää työskentelyyn. Myös asiakastyötilassa on tulostusmahdollisuus.

Haluan Matilda-kirjan, mutten saa sitä mistään. Mistähän se johtuu?

Hei!

Roald Dahlin kirjoittamaa Matilda-kirjaa näyttää tällä hetkellä olevan hyllyssä monessa Kyyti-kirjastossa, esimerkiksi Kouvolan pääkirjastossa. Jos teos ei ole paikalla omassa lähikirjastossasi, voit tehdä siihen varauksen. Varaamasi kirja kuljetetaan haluamaasi Kyyti-kirjastoon, ja voit lainata sen sieltä. Lasten- ja nuorten aineiston varaaminen on maksutonta. Aineiston varaaminen käy kätevästi verkkokirjastossa oman kirjastokorttisi tunnuksilla tai soittamalla kirjastoon. Voit aina myös pyytää kirjaston henkilökuntaa neuvomaan varauksen teossa tai etsimään saatavana olevan kirjan hyllystä.

Miksi minulle tuli nuortenaineistosta sakkoja vaikka koulussa sanottiin ettei lasten ja nuortenaineistosta tule sakkoja?

Hei! Eri kirjastojen maksut löydät täältä: https://www.kyyti.fi/palvelut/maksut. Kouvolan kirjastoissa lasten- ja nuortenosaston aineistosta ei peritä myöhästymismaksuja. Eli myöhästynyt laina ei kerrytä 0,25 euroa/päivä sakkoa, kuten aikuisten aineisto. Lasten- ja nuortenosaston aineistosta voi kuitenkin tulla palautuskehotusmaksu. Jos lainat ovat viikon myöhässä lähtee 1. palautuskehotus sähköpostina tai kirjeenä. Jos lainat ovat vielä toisenkin viikon myöhässä, lähtee 2. palautuskehotus. Palautuskehotus voi lähteä myös heti, jos aineistosta on varaus. Palautuskehotus maksaa 1,20 euroa/ kerta.