Kysymyspalsta

nuoret_content_bg5.jpg

Askarruttaako jokin asia? Mietityttääkö jokin kirjastoon liittyvä juttu? Voit kysyä ihan mitä vain. Vastaamme tällä palstalla heti selvitettyämme vastauksen. Jos haluat henkilökohtaisen vastauksen, niin kirjoita myös sähköpostiosoitteesi.

CAPTCHA
Tällä pikkupähkinällä varmistamme, että olet ihminen ja estämme roskapostittajia.
Kirjoita yksisanainen oikea vastaus kysymykseen.

Vastaukset kysymyksiin: 

Pystynkö lainata kirjastosta vaikka minulla on maksamattomia maksuja?

Hei! Pystyt lainaamaan, jos maksusi ovat alle 20 euroa. Jos maksuja on 20 euroa tai sen yli, kortillesi tulee lainauskielto. Lainauskielto poistuu, kun maksaa maksut.

Hei, Onko suunnitelmissa tehdä Jaalan kirjastosta Elimäen, Haanojan ja Inkeroisten kirjastojen tapaista omatoimikirjastoa sillä se olisi todella tarpeen?

Hei!

Kyllä. Jaalan ja Myllykosken kirjastot laajentavat palveluitaan, kun ne siirtyvät maalis-huhtikuussa 2017 omatoimikirjastoiksi. Muutoksen vaatimat valmistelutyöt on jo aloitettu. Lue lisää täältä: http://kyyti.fi/tiedotteet/jaalan-ja-myllykosken-kirjastot-omatoimikirja...

Miksi Iitin pääkirjastosta on tehty niin tympeä paikka? virkailijat tympeitä,viihtyvyys nollan luokkaa ja kirjakokoelmat surkeita.

Hei!

Olemme todella pahoillamme, että olet saanut tympeää palvelua Iitin pääkirjastossa. Emme ole missään nimessä pyrkineet siihen, että kirjasto olisi tympeä paikka. Päinvastoin toivomme, että kävijät viihtyisivät mahdollisimman hyvin. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, miten viihtyvyyttä voitaisiin parantaa. Kirjakokoelmaan voi vaikuttaa tekemällä hankitaehdotuksia verkkokirjastossa tai paikan päällä kirjastossa. Myös muiden kirjastojen kokoelmat ovat käytettävissä varaamalla tai kaukolainana.

Miksi hankinta ehdotuksia ei voi lähettää anonyymisti niinkuin jossain kirjastoissa?

Meillä hankintaehdotuksen voi tehdä kirjautumalla kirjaston sivuille omilla tunnuksilla. Hyvä puoli tässä käytännössä on, että ehdotuksen tekijä näkee, mitä hänen ehdotukseensa vastataan. Jos haluat jättää anonyymin hankintaehdotuksen, voit jättää sen paperilla vaikkapa kirjaston palautelaatikkoon tai asiakaspalveluun.

Olisiko mahdollista harkita että siirryttäisi samaan systeemiin kuin esim.Lastukirjastot ELI VARAUSMAKSUT POIS, MAKSU AINOASTAAN JOS EI NOUDA VARAUSTA

Nuorten kirjoista ei peritä varausmaksuja nytkään ja uuden kirjastolain myötä varausmaksut ovat poistumassa kaikista varauksista. Vain noutamattomista varauksista peritään maksu tämän jälkeen. Tarkkaa päivää ei ole vielä päätetty, mutta maksuttomat varaukset voivat olla Kyyti alueella jo ensi vuonna. Asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Iitti siirtyy päijät-hämeeseen kuntasiirroksella muuttuko kirjastokin kymenlaakson kyyti järjestelmästä lahdenseudun lastu järjestelmään? Jos niin milloin?

Iitin kunnakirjasto on tehnyt kauan (yli 20 vuotta) hyvää yhteistyötä Kymenlaakson kirjastojen kanssa. Kymenlaaksossa on yhteinen kirjastojärjestelmä ja verkkokirjasto ja niin asiakkaat kuin aineisto liikkuvat sujuvasti alueella kuntarajoista piittaamatta. Tätä yhteistyötä ei ole välttämätöntä purkaa maakunnan vaihdoksen vuoksi ainakaan välittömästi eli muutos tuskin tapahtuu 1.1.2017. Mahdolliseen muutokseen vaikuttaa myös se, mitä valtionhallinnossa päätetään maakuntakirjastojen jatkosta.

Kysymyksesi: Peritäänkö varaston kirjoista maksua?

Varastokirjoissa pätee samat varaus- ja myöhästymismaksut, kun muissakin lainoissa. Jos kirja on varastossa paikalla omassa lähikirjastossasi, niin lainaaminen ei maksa mitään.

Voiko Kyamkin/Kasarminmäen kirjaston kirjan palauttaa Kouvolan pääkirjastoon?

Hei!

Kasarminmäen kirjastosta lainatut kirjat täytyy palauttaa Kasarminmäen kirjastoon. Meillä ei ole yhteistä kirjastojärjestelmää, joten emme voi palauttaa ammattikorkeakoulun kirjaston kirjoja.

Olen muuttanut Kouvolasta ja minulla on myöhästymismaksua lainauksestani. Onnistuuko maksu Myllykosken kirjastossa, vai täytyykö minun vierailla pääkirjastossa, josta lainaus oli? Tuleeko minun viedä myös korttini kirjastoon maksun yhteydessä?

Valitettavasti ilmoittamasi sähköpostiosoite ei ollut toiminnassa, mutta vastaamme suoraan palstan kautta. Maksun voi maksaa Myllykosken kirjastossa ja samalla voit myös palauttaa kirjastokortin, ellet tarvitse sitä enää. Kortin voi myös laittaa toistaiseksi käyttökieltoon ja aktivoida sen sitten tarvittaessa.

Unohdin palauttaa ajoissa yhden lainani. Pystyykö Inkeroisten omatoimikirjastossa maksamaan silloin, kun siellä ei ole henkilökuntaa?

Maksut joutuu hoitamaan asiakaspalveluaikoina. Henkilökohtaista palvelua on Inkeroisissa saatavilla ma-ti klo 13-19 ja ke-pe klo 10-16.

Paljonko kirjastokortin uusiminen maksaa?

Jotkin maksut määräytyvät kuntakohtaisesti. Pääset katsomaan oman kuntasi hinnoittelun palveluhinnastosta. www.kyyti.fi/palvelut/maksut

Pitääkö käydä kirjastossa, että saa salasanan, että voi asioida näin netissä. Itselläni on, mutta mieheni haluaisi myös?

Lainojen uusinnassa ja varauksissa käytettävän tunnusluvun saa mistä tahansa Kyyti-kirjastosta tai kirjastoautosta.

Hei! Onko 15-vuotiaan mahdollista päästä kirjastoon kesätöihin?

Kiitos kysymyksestä. Kirjastoihin otetaan kesätyöntekijöitä vaihtelevasti. Esimerkiksi Kouvolan kaupungin tarjoamat koululaisten kesätyöpaikat arvotaan keskitetysti ja Kouvolan kirjastojen mahdolliset kesätyöpaikat ovat arvonnassa mukana. Kannattaa olla korvat kuulolla ja hakea oman kuntasi kesätyöpaikkoja heti kun ne tulevat hakuun.

Olen Kyamkin opiskelija, ja minulla on pieni ryhmä, joille aion opettaa suomenkieltä. Löytyykö teiltä tilaa, missä me voisimme olla ja voisimme keskustella ilman että häiritsisimme muita? Tilassa ei tarvitse olla muuta kuin vain tuoli ja pöytä.

Kouvolan pääkirjaston alakerrassa on ryhmätyötila, mitä voi varata maksutta. Varaukset: pääkirjaston palvelutiskistä, puh. 020 615 5232.

Moi! Voiko Myllykosken kirjastossa tulostaa ja paljonko se kustantaa? Ja koska siitä on niin pitkä aika kun siellä olen käynyt, niin onhan Mylsän kirjastossa jokin työpiste minne voin linnoittautua kirjoittamaan kandia "lomaviikolla"? Kiitos avusta! :)

Hei,
Myllykosken kirjastossa voi tulostaa asiakaskoneilla. Hinta on 0,50 e/A4-kopio. Kirjastossamme on pieni asiakastyötila, jota asiakkaamme voivat käyttää työskentelyyn. Myös asiakastyötilassa on tulostusmahdollisuus.

Haluan Matilda-kirjan, mutten saa sitä mistään. Mistähän se johtuu?

Hei!

Roald Dahlin kirjoittamaa Matilda-kirjaa näyttää tällä hetkellä olevan hyllyssä monessa Kyyti-kirjastossa, esimerkiksi Kouvolan pääkirjastossa. Jos teos ei ole paikalla omassa lähikirjastossasi, voit tehdä siihen varauksen. Varaamasi kirja kuljetetaan haluamaasi Kyyti-kirjastoon, ja voit lainata sen sieltä. Lasten- ja nuorten aineiston varaaminen on maksutonta. Aineiston varaaminen käy kätevästi verkkokirjastossa oman kirjastokorttisi tunnuksilla tai soittamalla kirjastoon. Voit aina myös pyytää kirjaston henkilökuntaa neuvomaan varauksen teossa tai etsimään saatavana olevan kirjan hyllystä.

Olisiko mahdollista että Iitin kirjasto kutsuisi paikallisen merkkimiehen Aarre Syrjäsen luennoimaan kirjastoon nuorille kirjallisuuden merkityksestä tai jostain jolla saisi nuoret tarttumaan kirjoihin?

Kiitos ehdotuksestasi! Otamme mielellämme Iitin kirjastoon paikallisia kirjailijoita vieraaksi. Nuorten lukuintoa pyrimme jatkuvasti vahvistamaan kirjavinkkauksilla, kirjailijavierailuilla ja monilla muilla tavoilla. Syksyllä 2015 Kausalan koululla kutsustamme vieraillut Kirsti Kuronen saavutti suuren suosion ja tänä syksynä nuori esikoiskirjailija Laura Alinen oli mukanamme Nuorisomessuilla.