Ajankohtaista nuorille

nuoret_content_bg5.jpg

Kouvolan pääkirjaston pihan viheralueita kunnostetaan kesällä 2017

Kouvolan pääkirjaston piha-alueen viheristutuksia uusitaan kesäkaudella 2017. Pääkirjastoa ympäröivät korkeat havupuut kaadettiin kuluneella viikolla, koska ne olivat liian lähellä rakennusta. Puiden neulaset tukkivat katon sadevesien poistojärjestelmän ja roskasivat kattoa.

Massiivisten havupuiden tilalle istutetaan pienempiä puita, kuten sirotuomipihlajia. Lisäksi pihalle tulee muun muassa mustilanhortensioita ja syyshortensioita sekä lisää alppiruusuja. Suunnitelma sisältää myös olemassa olevan kasvillisuuden siistimisen.

Myllykosken omatoimikirjaston asiakaskysely

Syksystä 2017 alkaen Myllykosken kirjasto toimii omatoimikirjastona. Kirjastossa on jokaisena arkipäivänä henkilökohtaista palvelua ja lisäksi voit asioida omatoimiaikana omalla kirjastokortillasi.

Kirjaston tiloissa aloittaa toimintansa kaupungin nuorisopalvelut. Hyvinvointiasema jatkaa toimintaansa kirjaston tiloissa. Nämä muutokset edellyttävät kirjaston tilojen uudelleen järjestelyjä, jotka kohdistuvat nykyiseen lehtisaliin ja näyttelytilaan.

Asutko Kotkassa? Luetko? Kiinnostaako ilmainen pitsa?

Tiesitkö, että lukemalla vain kolme kirjaa, voit voittaa kymmenen arvoisen pitsalahjakortin, jos olet alle 20 vuotta ja asut tai käyt koulua Kotkan kaupungissa.Totta se on! Lukemalla kolme haluamaasi kirjaa voit osallistua Kotkan kirjaston järjestämään Lue itsesi pitsalle -kampanjaan, jossa arvotaan kymmenen kappaletta kymmenen euron lahjakorttia osallistuneiden kesken Kotkan kaupungissa asuvien ja kampanjaan osallistuneiden nuorten kesken. Et siis vaadu kuin hieman aikaa lukemiselle ja arpaonnea!

Kuinka osallistun?

Kouvolan kirjastojen kesäaukioloajat 2017

Kouvolan kirjastojen aukioloajat 5.6.‚Äď3.9.2017

Kaikki kirjastot ovat kesällä auki maanantaista perjantaihin. Haanojan omatoimiaikaan on lisätty kuusi tuntia talviaikaan verrattuna. Korian, Valkealan ja Jaalan kirjastoissa on pieniä muutoksia kesään 2016 verrattuna, mutta muutokset eivät vähennä aukiolotunteja.

Kouvolan pääkirjasto
Henkilökohtaista palvelua:
ma‚ąíto 10‚ąí19, pe 10‚ąí18
Omatoimiaika: ma‚Äďpe 9‚Äď10
la suljettu

Selkokirjat

Lukemista niille, joille lukeminen tuottaa vaikeuksia

Viime vuosina on ilmestynyt ilahduttavan paljon myös selkokielisesti kirjoitettuja nuortenkirjoja. Mukaan mahtuu niin fantasiaa kuin jännitystäkin, sekä tietysti myös perinteisempiä nuorten elämää käsitteleviä kirjoja. Selkokirjat eroavat yleensä normaaleista kirjoista siten, että tekstiä on vähemmän ja lauseet ja sanavalinnat on helppolukuisempia kuin normaaleissa kirjoissa.

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte Ajankohtaista nuorille (RSS)