Kysy Villi-Rilliltä

Askarruttaako jokin asia? Kysy silloin Villi-Rilliltä. Voit kysyä ihan mitä vain. Villi-Rilli vastaa heti, kun kalakeittokirjan lukemiseltaan ehtii, siis muutamassa päivässä. Toki, jos Villi-Rilli sattuu olemaan lomamatkalla, vastausta joutuu odottamaan pidempään. Esitetyt kysymykset ja vastaukset julkaistaan tällä sivulla. Jos haluat henkilökohtaisen vastauksen, niin kirjoita myös sähköpostiosoitteesi.

Vastaukset kysymyksiin: 

Mikä on Villi-Rillin lempikirja kalakeittokirjan lisäksi?

Voi, hyviä kirjoja on niin paljon! Tykkään ainakin kirjasta Matti-Katti. Sen on kirjoittanut Rob Scotton. Timo Parvelan kirjoittamat Maukka ja Väykkä -kirjat ovat myös suosikkejani.

Mikä on sinun lempi kirja?

Seikkailin tässä yhtenä päivänä kirjaston hyllyjen välissä ja törmäsin yhteen ihanaan kirjaan, jonka olin jo aivan unohtanut. Kirjan nimi on Metsätontun myssy ja sen tekijä on Brigitte Weninger. Siinä kirjassa pieni tonttu kadottaa metsään punaisen myssynsä. Pian hattuun muuttaa asumaan sammakko ja hiiri. Ja sitten... Tai enpäs kerrokaan! Voit sitten lukea itse.

Miten menee Villi-Rilli?

Miau! Heräsin juuri ruokalevolta. Söin nimittäin ison lautasellisen kalakeittoa lounaaksi ja sen päälle piti ottaa pikku torkut. Nyt tekisi oikeastaan mieli jälkiruokaa... Eikö omenahyve kuulostakin tosi herkulliselta?

mikä on suku nimesi

Ei minulla ole sukunimeä. En ole koskaan saanutkaan sellaista. Olisihan se muuten aika hienoa, jos koko nimeni olisi vaikkapa Villi-Rilli von Strömming... Tai keksisitkö sinä jonkun paremman sukunimen minulle?

Kuka on Blaubea Lahna?

Voihan sardiini! Minulle on tullut varmasti harmaita viiksikarvoja tämän kysymyksen takia! Olen kysellyt kaikilta kirjaston ihmisiltäkin tätä, mutta kukaan ei tiedä vastausta.

Onko Kotkan pääkirjasto sunnuntaisin auki?

Tähän minä osaan vastata! :D Kotkan pääkirjasto ei ole auki sunnuntaisin. Tarkat aukioloajat löytyvät tästä osoitteesta http://www.kyyti.fi/kirjastot/kotkan-paakirjasto

oletko sä niinku kissa?

Miau! Voi kyllä minä olen kissa! Olen ollut kissa ihan pienestä kissanpennusta lähtien.

VILLI-RILLI ONKO KIVAA KUN KIRJASTOSSA ON KOIRIA, KUN YLEENSÄ KISSAT EI HIRVEÄSTI PIDÄ NIISTÄ, MUTTA TYKKÄÄTKÖ SINÄ?

Minähän rakastan koiria, etenkin LUKUKOIRIA! Harmi vaan, ettei minua päästetä lukemaan koskaan lukukoirille. Mistähän se voisi johtua?

ONKO KIRJASTOSSA YLI 5000 KIRJAA?

Kyllä, kirjastossa on yli 5000 kirjaa. Ja niiden lisäksi kirjastosta löytyy lehtiä, dvd-levyjä, cd-levyjä, pelejä... Vaikka mitä kivaa! Ihan varmasti jokaiselle löytyy jotain lainattavaa. Tulethan etsimään itsellesi mieluisan lainattavan?

Miksi kirjastossa ei ole kahta samaa kirjaa?

Kävin kysymässä tätä kirjastonhoitajalta, joka tilaa kirjastoon kirjoja. Hän kertoi, että OIKEIN kysyttyä kirjaa saatetaan hankkia enemmän kuin vain yksi kappale. Kirjastossa halutaan, että hyllyistä löytyisi paljon ERILAISIA kirjoja, joten sen takia kirjastoon hankitaan mielummin monta eri kirjaa kuin monta samaa kirjaa. Me lukijat kun olemme kaikki erilaisia, yksi tykkää yhdestä kirjasta ja toinen jostain ihan toisesta.

Onko kivaa olla kirjastossa

On! Kirjastossa on tosi kivaa! Täällä on mukavia työntekijöitä, jotka muistaa rapsuttaa myös minua töidensä lomassa. Ja sitten täällä on valtavasti tosi kivoja kirjoja. Jos en jaksa lukea itse, niin silloin voin kuunnella äänikirjoja tai musiikkia. Enpä keksi mitään muuta yhtä kivaa paikkaa.

mikä sun lempi elokuva tai kirja =-O

Jaa... Lempielokuva.... Hmm... Karvisesta tykkään kovasti, koska se on kissa, kuten minäkin!

ootko poika vai tyttö?

Ei kai sillä ole mitään väliä, kun olen näin hassun hauska kissa! :)

Kuka oot niiku oikeesti ja mikä on sun oikee nimi??

Minä olen kirjastokissa Villi-Rilli ja Villi-Rilli on ihan oikea nimeni! Tiedätkö, kuulin kerran kissasta, jonka oikea nimi oli Häjy-myrkky Koistinen. Aika kumma nimi, jos minulta kysytään. Mielummin olen ihan vaan Villi-Rilli! :)

Musta kirjat on kivoja, onko susta ne hauskoja? Mä olen saanut kirjastokortin. Mun yksi lainakirja, minkä lainasin Myllykosken kirjastosta on Barbie ja Shelly.

Heippa! Minäkin tykkään kovasti kirjoista! Kirjat on hauskoja ja joskus myös tosi jänniä. Kiva kuulla, että sinulla on jo oma kirjastokortti. Minullakin on! :)

Onko sulla ystäviä? Mun paras kaveri on Minttu. Sen oikea nimi on Wilhelmiina, sillä on niin pitkä nimi.

Minulla on aika paljon ystäviä. Sanoisinpa, että nämä kirjastossa työskentelevät ihmiset ovat ainakin minun ystäviäni. Ystävät ovatkin tosi tärkeitä. Kerro terveisiä Wilhelmiinalle!

Tuli muuten mieleen yksi kirja, jonka päähenkilö on nimeltään Wilhelmiina. Kirja on nimeltään "Prinsessa Wilhelmiina ja kohtalon lantti : kertomus lohikäärmeiden kasvatuksen asiantuntijoille" ja sen on tehnyt Emilia Lehtinen. Eikös olekin pitkä nimi tuolla kirjalla!

Osaatko lukea?

Totta kai! Opin sen taidon jo aika pienenä kissanpentuna. Lukutaito on muuten sellainen taito, jota pitää harjoitella, jos haluaa tulla hyväksi lukijaksi. Ihan samalla tavalla kuin harjoitellaan jääkiekkoa tai vaikkapa laulamista. Onneksi tuo lukemisen harjoitteleminen on kaiken lisäksi tosi kivaa!

Onko sinulla kissanhiekka laatikkoa kirjastossa?

Olen oppinut toimimaan vessassa kuten ihmiset. En siis tarvitse hiekkalaatikkoa laisinkaan!

Miten päädyit kirjastoon?

Matkustelin ympäri Kymenlaaksoa vailla kotia, lopulta eksyin, kunnes huomasin olevani Kouvolan kaupunginkirjaston oven edessä. Ovet avautuivat ja minä pääsin turvalliseen, viihtyisään paikkaan, jossa minut otettiin avosylin vastaan. Siitä asti olen ollut kirjaston oma maskottikissa.

Oletko vasen vai oikea kätinen?

Olen oikeatassuinen katti :)

miksi olet saanut nimen Villi-Rillin?

Kun olin pieni kissanpoikanen, minulla oli tapana viedä isäntäni silmälasit olohuoneen pöydältä. Leikin laseilla joskus jopa liiankin villisti. Lopulta isäntäni osti minulle omat.

käytkö koulua?

Opiskelen nykyään Kattien verkkokoulussa kirjoittamista. Se on hauskaa! Olen kirjoittanut paljon runoja. Yksi kirjoittamani runo menee näin:
Voi-voi, niin tai näin
aina on kaikki väärinpäin,
loikit taakse taikka eteen
aina kastuu tassu veteen.

Onko kiva olla kirjastossa töissä?

Kyllä! Kirjastotyö on mukavaa, eteenkin satutunnit ja nukketeatteri - ihan parasta!

Meillä on 2vuotias naaraskissa. Kissa päästelee karvoja joka puolelle ja varsinkin paijatessa! Syötämme sille friskies kuivaruokaa ja kissa syö myös hiiriä sillä se on ulkokissa. Mikä avuksi? ;D

Suosittelen kokeilemaan jotain muuta ruokaa, mutta sitä hiirtenmetsästystä kannattaa kyllä jatkaa! Itse nautin lusikallisen ruokaöljyä päivittäin, se pitää turkin kauniina ja kiiltävänä. Tuttavani Kössi-kissa kärsi myös aiemmin karvanlähdöstä, hänellä todettiin vilja-allergia. Nyt Kössi syö enemmän lihaisia ruokia ja kiertää lisäaineita sisältävät ruuat kaukaa. Oikein kadehdin Kössin komeaa turkkia! Karvanlähtöön söisin mieluiten kuurin kalaöljykapseleita ja raakaa rasvaista lihaa joka päivä ainakin kuukauden ajan.

onko täällä elokuvia

Kirjastoista löytyy paljon elokuvia, joita voit saada lainaan viikoksi kerrallaan. Arvaapa mitä: minäkin olen esiintynyt "elokuvatähtenä"!. Käypä katsomassa Villi-Rillin kirjastovideot. Näytteleminen on kivaa!

Kuinka monta vuotias olet?!

En tiedä. Luulen olevani vielä ihan nuori katti, mutta tarkkaa ikää en osaa sanoa.