Kysy Villi-Rilliltä

Askarruttaako jokin asia? Kysy silloin Villi-Rilliltä. Voit kysyä ihan mitä vain. Villi-Rilli vastaa heti, kun kalakeittokirjan lukemiseltaan ehtii, siis muutamassa päivässä. Toki, jos Villi-Rilli sattuu olemaan lomamatkalla, vastausta joutuu odottamaan pidempään. Esitetyt kysymykset ja vastaukset julkaistaan tällä sivulla. Jos haluat henkilökohtaisen vastauksen, niin kirjoita myös sähköpostiosoitteesi.

Vastaukset kysymyksiin: 

Haluaisitko joskus tehdä kirjan ja jos haluat mikä olisi kirjan nimi?

Oman kirjan kirjoittaminen olisi kyllä tosi mahtava juttu! Sehän voisi olla nimeltään vaikkapa Villi-Rillin kalaseikkailut. Minulla kalajuttuja riittää. Kerran laitoin kalastamani ahvenet yöksi katiskaan laiturin viereen, ja kun aamulla menin kurkistamaan, niin katiskassa olikin yksi pullea hauki. Siitä riitti syömistä moneksi päivää!

Onko Roblox mielestäsi hyvä peli? Voiko kirjastossa pelata robloxia?

Miau, olipas kysymys! Minun on myönnettävä, että en osaa tuota peliä pelata. Mutta olen kyllä kuullut että kirjastossa sitä pystyy pelaamaan. Täytyypä kokeilla!

moi mitä kuuluu?

Kiitos kysymästä, hyvää kuuluu! Ulkona on lämmin ja aurinko paistaa. Voi vain lekotella auringossa ja lukea kirjoja tai vaikka syödä silakoita, nam!

Oletko lukenut tubettajan käsikirjan jos olet voitko kertoa miten tullaan tubettajaksi

Minä en osaa neuvoa sinua, mutta onneksi on se Tubettajan käsikirja, josta voi opetella tubetusta! En ole itse sitä vielä lukenut.

Myllykosken kirjastossa oli pehmolelujen yö olitko sä siellä Hei,hei!

Hei! Olinhan minä. Se olikin tosi hauska ja jännittävä yö. Niin paljon seikkailuja ja satujen lukemista, että en meinannut malttaa millään käydä nukkumaan.

Oletko koskaan ihastunut keneenkään ?

Olen ollut ihastunut. Luin Gösta Knutssonin Pekka Töpöhäntä kirjoja ja ihastuin heti Maija Maitopartaan! Maija on tosi kivan näköinen ja hirmu suloinen.

Oletko koskaan juossut koko suomen ympäri

Voi, voi! Vaikka olenkin jo ehtinyt tehdä vaikka mitä, niin koko Suomea en ole vielä jaksanut juosta ympäri!

Miksi olet sininen, onko kylmä?

Miau! Ei ole yhtään kylmä. Kyllä tämä paksu turkki pitää minut hyvin lämpimänä. Minä olen syntynyt siniraidalliseksi kissaksi, ja pidän kovin paljon erikoisen värisestä turkistani.

Mikä on maailman paraskirja ja onko sadut totta?

Jokainen löytää sen maailman parhaan kirjan itse. Minulla on monta kirjaa joista tykkään, vaikkapa Michelle Knudsenin kirjoittama kuvakirja Kirjaston Leijona on tosi kiva!
Sadut ovat kyllä keksittyjä mutta jos niitä kuuntelee oikein tarkalla korvalla, voi löytää hieman totuuttakin.

onko sun rillit villit vai mista nimi XD

Oikein arvasit, minun rillit on kyllä ihan villit! Sain nimeni siitä, kun tykkäsin pikkukattina leikkiä silmälaseilla. Niiden läpi kun katseli, maailma näytti ihan kummalta.

Mikä on parasta Kouvolassa ja mistä taas et pidä Kouvolassa?

Parasta ovat tietysti kirjastot! Minä ainakin aion täyttää koko Lukubingolappusen, jonka olen jo hakenut - ison kirjapinon lisäksi. Kouvolasta on vaikea keksiä mitään mistä ei pitäisi, täällähän on vaikka mitä hauskaa kesätekemistä!

Mistä lainataan?

Kirjastosta voit lainata joko lainausautomaatilta tai kirjaston lainaustiskiltä. Muista että kirjastokortti täytyy aina olla mukana!

Villi Rilli mikä on sinun lempilaulu?

Tykkään pingviinitanssista, siinä pingviini tapaa uusia ystäviä ympäri maailmaa. Tykkään myös pöllö-rockista, se saa tassut heilumaan, ja jumppalaulusta: "pää, olkapäät, peppu, polvet, varpaat, polvet varpaat. silmät, korvat, ja vatsaa taputa."

onko täällä elokuvia

Kirjastoista löytyy paljon elokuvia, joita voit saada lainaan viikoksi kerrallaan. Arvaapa mitä: minäkin olen esiintynyt "elokuvatähtenä"!. Käypä katsomassa Villi-Rillin kirjastovideot. Näytteleminen on kivaa!

Miksi kirjastossa ei ole kahta samaa kirjaa?

Kävin kysymässä tätä kirjastonhoitajalta, joka tilaa kirjastoon kirjoja. Hän kertoi, että OIKEIN kysyttyä kirjaa saatetaan hankkia enemmän kuin vain yksi kappale. Kirjastossa halutaan, että hyllyistä löytyisi paljon ERILAISIA kirjoja, joten sen takia kirjastoon hankitaan mielummin monta eri kirjaa kuin monta samaa kirjaa. Me lukijat kun olemme kaikki erilaisia, yksi tykkää yhdestä kirjasta ja toinen jostain ihan toisesta.

Kuinka vanha olet?

Aika hassua, että en tiedä vastausta! Oli ihan pieni kissa kun lähdin maailmalle onneani etsimään ja tieni vei kirjastoon! Nukketeatteri Hikatin mukana olen kierrellyt vuodesta 2010, että kyllä minä ainakin 7-vuotias olen!

oletko nähnyt minut olen nähnyt Sinut kirjoissa moikka

Olenhan minä sinut nähnyt! Kurkistelen kirjastoissa siellä täällä, ainakin oman Villi-Rilli satudiplomini kannessa. Vilkutellaan kun tavataan!

Mikä on lempikirjasi?

Risto Räppääjä-kirjat kutkuttavat mukavasti nauruhermoja. Tykkään myös jännityksestä, luen mielelläni Lasse-Maija etsivätoimisto -kirjoja. Mutta ihan se lempikirja on Michelle Knudsenin kirjoittama kuvakirja Kirjaston Leijona. Siinä kirjassa Leijona tulee kirjastoon.

Kuka oot niiku oikeesti ja mikä on sun oikee nimi??

Minä olen kirjastokissa Villi-Rilli ja Villi-Rilli on ihan oikea nimeni! Tiedätkö, kuulin kerran kissasta, jonka oikea nimi oli Häjy-myrkky Koistinen. Aika kumma nimi, jos minulta kysytään. Mielummin olen ihan vaan Villi-Rilli! :)

Musta kirjat on kivoja, onko susta ne hauskoja? Mä olen saanut kirjastokortin. Mun yksi lainakirja, minkä lainasin Myllykosken kirjastosta on Barbie ja Shelly.

Heippa! Minäkin tykkään kovasti kirjoista! Kirjat on hauskoja ja joskus myös tosi jänniä. Kiva kuulla, että sinulla on jo oma kirjastokortti. Minullakin on! :)

Onko sulla ystäviä? Mun paras kaveri on Minttu. Sen oikea nimi on Wilhelmiina, sillä on niin pitkä nimi.

Minulla on aika paljon ystäviä. Sanoisinpa, että nämä kirjastossa työskentelevät ihmiset ovat ainakin minun ystäviäni. Ystävät ovatkin tosi tärkeitä. Kerro terveisiä Wilhelmiinalle!

Tuli muuten mieleen yksi kirja, jonka päähenkilö on nimeltään Wilhelmiina. Kirja on nimeltään "Prinsessa Wilhelmiina ja kohtalon lantti : kertomus lohikäärmeiden kasvatuksen asiantuntijoille" ja sen on tehnyt Emilia Lehtinen. Eikös olekin pitkä nimi tuolla kirjalla!

Osaatko lukea?

Totta kai! Opin sen taidon jo aika pienenä kissanpentuna. Lukutaito on muuten sellainen taito, jota pitää harjoitella, jos haluaa tulla hyväksi lukijaksi. Ihan samalla tavalla kuin harjoitellaan jääkiekkoa tai vaikkapa laulamista. Onneksi tuo lukemisen harjoitteleminen on kaiken lisäksi tosi kivaa!

Onko kivaa olla kirjastossa

On! Kirjastossa on tosi kivaa! Täällä on mukavia työntekijöitä, jotka muistaa rapsuttaa myös minua töidensä lomassa. Ja sitten täällä on valtavasti tosi kivoja kirjoja. Jos en jaksa lukea itse, niin silloin voin kuunnella äänikirjoja tai musiikkia. Enpä keksi mitään muuta yhtä kivaa paikkaa.

Miten päädyit kirjastoon?

Matkustelin ympäri Kymenlaaksoa vailla kotia, lopulta eksyin, kunnes huomasin olevani Kouvolan kaupunginkirjaston oven edessä. Ovet avautuivat ja minä pääsin turvalliseen, viihtyisään paikkaan, jossa minut otettiin avosylin vastaan. Siitä asti olen ollut kirjaston oma maskottikissa.

käytkö koulua?

Opiskelen nykyään Kattien verkkokoulussa kirjoittamista. Se on hauskaa! Olen kirjoittanut paljon runoja. Yksi kirjoittamani runo menee näin:
Voi-voi, niin tai näin
aina on kaikki väärinpäin,
loikit taakse taikka eteen
aina kastuu tassu veteen.

miksi olet saanut nimen Villi-Rillin?

Kun olin pieni kissanpoikanen, minulla oli tapana viedä isäntäni silmälasit olohuoneen pöydältä. Leikin laseilla joskus jopa liiankin villisti. Lopulta isäntäni osti minulle omat.