Ajankohtaista aineistoa

Pohjolan saaret kirjallisuudessa

Pohjoismaista kirjastoviikkoa vietetään 13.-19.11.2017. Teemana on tänä vuonna Pohjolan saaret, ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Pohjoismainen kirjastoviikko nostaa esiin suomalaista kirjallisuutta. Pohjolan saaret koostuvat Grönlannista, Islannista, Färsaarista, Ahvenanmaasta ja tuhansista Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan edustalla sijaitsevista pikkusaarista. Saarten erityislaatuinen luonto ja ihmiset tarjoavat runsaasti aineksia pohjoismaiseen kuvataiteeseen, kansanrunouteen ja kirjallisuuteen.

Vinkkejä vastuullisuuteen

Vastuullisuuteen, ympäristönsuojeluun, ilmastonmuutokseen, eläintensuojeluun ja yhteiskunnallisiin epäkohtiin keskittyviä teemapäiviä, -viikkoja ja -kuukausia tuntuu olevan jatkuvasti. Viimeisen parin kuukauden aikana on ollut muun muassa maailman ylikulutuspäivä (tänä vuonna 2.8.), kansainvälinen otsonikerroksen suojelupäivä (16.9.), kansainvälinen autoton päivä (22.9.), maailman vegetarismipäivä (1.10.), eläinten viikko (4.-10.10.), energiansäästöviikko (9.-15.10.) sekä kansainvälinen päivä köyhyyden poistamiseksi (17.10.).

Aiheet: 

Mielikirjavinkkejä

Lokakuun kymmenentenä vietetään Aleksis Kiven päivän ja suomalaisen kirjallisuuden päivän lisäksi myös Mielikirjapäivää. Lukemisen teemapäivän kunniaksi Kotkan kaupunginkirjaston työntekijät paljastavat omia mielikirjojaan. Kirjat on ryhmitelty väljästi aiheen mukaan. Nappaa matkaan kiinnostavin kirjavinkki tai lue vaikka kaikki.

Aiheet: 

Syksyn kirjasato on kypysynyt

 Joka kevät- ja syksykauden uutuuskirjoissa toistuvat tietyt aiheet. Pinnalla on aina toinen maailmansota ja Hitler. Ruoka- ja käsityökirjat seuraavat heti perässä. Vuonna 2017 erityisenä teemana on Suomen satavuotias taival. Uutuuskirjat paljastavatkin, mistä asioista keskustellaan juuri nyt.

Syksyn 2017 uutuuskirjoja, joissa on aiheena on satavuotias Suomi:

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte Ajankohtaista aineistoa