Ajankohtaista aineistoa

Lue ääneen vanhukselle

√Ą√§neen lukeminen on helppo ja mainio viriketuokio vanhuksille. T√§ss√§ jutussa on ehdotuksia lukutuokioon sopivista kirjoista.

Tarinoita kuuntelemalla p√§√§see hetkeksi muihin maailmoihin ‚Äď kenties mielikuvitusmatkalle tai retkelle omiin muistoihin. Omat vaivat ja arjen harmit saattavat j√§√§d√§ hetkeksi taka-alalle. L√§sn√§olevan toisen ihmisen lukeminen tuntuu erilaiselta kuin √§√§nitteen kuunteleminen. Tarinat ovat my√∂s oivallisia keskustelujen her√§tt√§ji√§.

Aiheet: 

Runo tuo joulun

Runot liittyvät vahvasti jouluun. Runot, lorut ja värssyt tuovat jouluisen mielen. Suosio näkyy myös julkaisujen määrässä. Joka vuosi ilmestyy runokokoelmia, jotka johdattavat joulun tunnelmaan, osa sisältää myös kauniin kuvituksen.

Runolla voi osoittaa välittämistä ja toivottaa joulun rauhaa.

Joulun lämpöä / toimittanut Sanna Hytti, kuvat Minna L. Immonen

Topeliuksen joulu : satuja ja runoja / kertoja Kirsti Mäkinen, kuvat Rudolf Koivu

Ansio, Marleena: Ihana joulu

Aiheet: 

Tietokirjoja oman ajattelun kehittämiseen

Oletko halunnut kasvattaa oma ajattelukykyäsi, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Oletko kokenut että tietoyhteiskunnassa on niin paljon informaatiota, että et oikein tiedä mitä pitäisi uskoa? Tuntuuko tieteen kieli vaikeaselkoiselta? Ei kuitenkaan kannata hämmentyä koska ratkaisu löytyy tietokirjasta! Tietoa on maailmassa niin paljon, että yksittäisen ihmisen on vaikea hahmotta sitä, mutta vaikka kaikkea ei tiedä niin on hyvä olla hallinnassa ajattelun perusasiat millä voi paremmin jäsennellä jopa uuttaa ja tuntematonta tietoa.

Aiheet: 

Pohjolan saaret kirjallisuudessa

Pohjoismaista kirjastoviikkoa vietetään 13.-19.11.2017. Teemana on tänä vuonna Pohjolan saaret, ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Pohjoismainen kirjastoviikko nostaa esiin suomalaista kirjallisuutta. Pohjolan saaret koostuvat Grönlannista, Islannista, Färsaarista, Ahvenanmaasta ja tuhansista Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan edustalla sijaitsevista pikkusaarista. Saarten erityislaatuinen luonto ja ihmiset tarjoavat runsaasti aineksia pohjoismaiseen kuvataiteeseen, kansanrunouteen ja kirjallisuuteen.

Vinkkejä vastuullisuuteen

Vastuullisuuteen, ympäristönsuojeluun, ilmastonmuutokseen, eläintensuojeluun ja yhteiskunnallisiin epäkohtiin keskittyviä teemapäiviä, -viikkoja ja -kuukausia tuntuu olevan jatkuvasti. Viimeisen parin kuukauden aikana on ollut muun muassa maailman ylikulutuspäivä (tänä vuonna 2.8.), kansainvälinen otsonikerroksen suojelupäivä (16.9.), kansainvälinen autoton päivä (22.9.), maailman vegetarismipäivä (1.10.), eläinten viikko (4.-10.10.), energiansäästöviikko (9.-15.10.) sekä kansainvälinen päivä köyhyyden poistamiseksi (17.10.).

Aiheet: 

Mielikirjavinkkejä

Lokakuun kymmenentenä vietetään Aleksis Kiven päivän ja suomalaisen kirjallisuuden päivän lisäksi myös Mielikirjapäivää. Lukemisen teemapäivän kunniaksi Kotkan kaupunginkirjaston työntekijät paljastavat omia mielikirjojaan. Kirjat on ryhmitelty väljästi aiheen mukaan. Nappaa matkaan kiinnostavin kirjavinkki tai lue vaikka kaikki.

Aiheet: 

Syksyn kirjasato on kypysynyt

 Joka kevät- ja syksykauden uutuuskirjoissa toistuvat tietyt aiheet. Pinnalla on aina toinen maailmansota ja Hitler. Ruoka- ja käsityökirjat seuraavat heti perässä. Vuonna 2017 erityisenä teemana on Suomen satavuotias taival. Uutuuskirjat paljastavatkin, mistä asioista keskustellaan juuri nyt.

Syksyn 2017 uutuuskirjoja, joissa on aiheena on satavuotias Suomi:

Aiheet: 

Sivut

Tilaa syöte Ajankohtaista aineistoa