Saanko esitellä, kirjastotonttu Tahvo

Oletteko kuulleet, Pyhtään kirjastossa asustaa Tahvo. Hän on kirjastotonttu. Häntä ei henkilökunta tai asiakkaat useinkaan näe, sillä hän tapaa seikkailla kirjaston tiloissa ilta- ja yöaikaan. Ovi Tahvon kotiin kuitenkin löytyy kirjaston lastenosastolta. 

Tahvo taitaa olla ahkera lukija, sillä aamuisin kirjoja löytyy eri paikasta kuin mihin kirjaston henkilökunta on ne laittanut. Sitä ei tiedetä, lukeeko Tahvo mieluiten ystäviensä seikkailuista eli tonttukirjoja vai onko hän kiinnostuneempi lasten touhuista.

Joskus aikaisena aamuhetkenä silmäkulmassa vilahtaa, siellä taitaa Tahvo vielä vilistää kirjastosalissa ennen kuin vetäytyy oman kolonsa suojiin. Kirjaston työntekijöiden aamupuuhiin kuuluvat edellispäivänä palautuneiden kirjojen hyllyttäminen omille paikoilleen. Kun kirjaston henkilökunta siistii taloa uusille asiakkaille, Tahvo luultavasti pitää silmällä tilannetta.

Täällä kirjastossa luulemme, että Tahvo haluaa vaikuttaa eritoten lasten lukemiseen. Hän taitaa laitella esille juuri omia lempikirjojaan.

Kirjaston edustalla Tahvo on nähty ja kuvattu, kun hän nautiskeli lumisateesta talvisen kukkaistutuksen laidalla. Hän siis seikkailee kirjaston ulkopuolellakin. Onko kukaan huomannut pienen pieniä jalanjälkiä kirjaston edustalla? 

Kirjastotonttu Tahvo

Jos törmäät Tahvoon sattumalta, annathan hänen puuhata omiaan. Jos emme liiaksi häiritse häntä, niin kirjasto saa pitää oman tonttunsa vielä pitkään. Tontut saattavat elää 400-vuotiaiksi! Joulun tullen henkilökunnan täytynee tarjoilla Tahvolle oma annos riisipuuroa. Lienee liian uskaliasta toivoa, että hän liittyisi samaan pöytään kirjaston väen kanssa, mutta eiköhän hän löydä terveisemme, jos jätämme puuroannoksen Tahvon ovenpieleen. 

Mikäli Sinä haluat lukea lisää tontuista, tervetuloa lainaamaan kirjastosta jouluisia tarinoita.

Aiheet: 

Arviot: 

3
Average: 3 (2 votes)