Ajankohtaista

Pohjolan saaret kirjallisuudessa

Pohjoismaista kirjastoviikkoa vietetään 13.-19.11.2017. Teemana on tänä vuonna Pohjolan saaret, ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Pohjoismainen kirjastoviikko nostaa esiin suomalaista kirjallisuutta. Pohjolan saaret koostuvat Grönlannista, Islannista, Färsaarista, Ahvenanmaasta ja tuhansista Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan edustalla sijaitsevista pikkusaarista. Saarten erityislaatuinen luonto ja ihmiset tarjoavat runsaasti aineksia pohjoismaiseen kuvataiteeseen, kansanrunouteen ja kirjallisuuteen.

Etelä-Kymenlaakson kirjastot etsivät Mediataitajaa

Tiedote Etelä-Kymenlaakson kirjastoilta
25.10.2017

Mikä on Mediataitaja-tunnustus

Etelä-Kymenlaakson kirjastot (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) jakavat jo viidennen kerran Mediataitaja-tunnustuksen. Tunnustus annetaan etelä-kymenlaaksolaiselle tai Etelä-Kymenlaaksossa toimivalle tai toimineelle henkilölle, yhteisölle tms. taholle kiitokseksi hyvin tehdystä mediakasvatustyöstä. Tunnustus voidaan jakaa joko monivuotisesta työstä tai yksittäisestä, pienestä, mutta merkittävästä teosta.

Vinkkejä vastuullisuuteen

Vastuullisuuteen, ympäristönsuojeluun, ilmastonmuutokseen, eläintensuojeluun ja yhteiskunnallisiin epäkohtiin keskittyviä teemapäiviä, -viikkoja ja -kuukausia tuntuu olevan jatkuvasti. Viimeisen parin kuukauden aikana on ollut muun muassa maailman ylikulutuspäivä (tänä vuonna 2.8.), kansainvälinen otsonikerroksen suojelupäivä (16.9.), kansainvälinen autoton päivä (22.9.), maailman vegetarismipäivä (1.10.), eläinten viikko (4.-10.10.), energiansäästöviikko (9.-15.10.) sekä kansainvälinen päivä köyhyyden poistamiseksi (17.10.).

Aiheet: 

Lahjoitusten vastaanotto Kotkan kirjastoissa

Asiakas voi tarjota aineistoa lahjoituksena Kotkan kaupunginkirjaston kokoelmaan ja toivoa minkä toimipisteen kokoelmiin hän haluaisi lahjoituksen menevän. Lahjoitusten vastaanotossa noudatetaan samoja valintakriteerejä kuin uuden aineiston hankinnassa. 
 
Päätöksen lahjoituksen ottamisesta kokoelmaan tekevät aina kirjastoammattilaiset. Lahjoitukset käsitellään kirjastossa niin, että ne joko otetaan kokoelmiin, myydään kirjaston poistomyynnissä tai laitetaan kirjaston vaihtokaappiin.  
 

Mielikirjavinkkejä

Lokakuun kymmenentenä vietetään Aleksis Kiven päivän ja suomalaisen kirjallisuuden päivän lisäksi myös Mielikirjapäivää. Lukemisen teemapäivän kunniaksi Kotkan kaupunginkirjaston työntekijät paljastavat omia mielikirjojaan. Kirjat on ryhmitelty väljästi aiheen mukaan. Nappaa matkaan kiinnostavin kirjavinkki tai lue vaikka kaikki.

Aiheet: 

Sivut